Bosna i Hercegovina     | 24.08.2022. 14:33 |

Moguće kašnjenje nabavke udžbenika za neke škole u HNŽ-u

FENA Saopćenje, Foto/ iluistracija

MOSTAR, 24. kolovoza (FENA) -U nekim školama Hercegovačko-neretvanske županije moguće je da proces nabavke udžbenika, koje je osigurala Vlada HNŽ-a, neće biti okončan do početka školske godine.

 

"Na osnovu informacija dobivenih od rukovodioca osnovnih škola proces javne nabavke udžbenika je u tijeku, a po njegovom završetku distribucija udžbenika vršit će se u školskim prostorijama. Zbog obima i složenosti procesa javne nabavke, moguće je da u nekim školama proces nabavke neće biti okončan do početka školske godine. Eventualna kašnjenja neće utjecati na kvalitetu odgojno-obrazovnog procesa", priopćeno je iz Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i šprta HNŽ-a.

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je na sjednici održanoj 4. kolovoza ove godine donijela Odluku o načinu utroška novčanih sredstava s kriterijima raspodjele sredstava kojom se osiguravaju besplatni udžbenici za sve učenike osnovnih škola, od I do IX razreda, a kojom je definirano da će škole provoditi nabavku udžbenika na način i po postupku propisanim Zakonom o javnim nabavkama, podsjeća se u priopćenju.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Ministarstvo odgoja i obrazovanja KS zabrinuto zbog nasilja u Prvoj bošnjačkoj gimnaziji

Iz više mjesta na području Neretvice izvršena evakuacija stanovništva, spasioci tragaju za nestalim

Dom Zdravlja Mostar šalje pet ekipa hitne pomoći na poplavom pogođena područja

Promo

EON paketi prvih šest mjeseci po jedna KM

M:tel: Srednjoškolci iz BiH, pokažite svoj talent i prijavite sa na m:tel App natjecanje!

Hugo Faustino, digitalni strateg za Netflix i Nike, na 12. Brending konferenciji