Regija     | 24.08.2022. 12:32 |

Milanović i Erdogan na otvorenju Islamskog kulturnog centra u Sisku

FENA Agencije

SISAK, 24. kolovoza (FENA) - Politički vrh Hrvatske i Turske, predvođen predsjednicima dviju država Zoranom Milanovićem i Recep Tayyip Erdoğanom, okupit će se u četvrtak, 8. rujna, na svečanom otvorenju Islamskog kulturnog centra u Sisku, najavio je u srijedu muftija Aziz Hasanović.

Muftija Mešihata islamske zajednice u Hrvatskoj Aziz Hasanović, prilikom susreta sa sisačkom gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček, ocijenio je taj događaj kao najveći religijski i politički skup ove godine u Hrvatskoj, najavljujući i potvrđene dolaske izaslanstava brojnih europskih država. 

"Sisak će toga dana, po brojnosti uzvanika, biti središnji prostor u Europi. Sisak i Hrvatska toga će dana dobiti prekrasni i jedinstveni objekt, arhitektonski unikatan, koji obilježava jedinstvena staklena kupola", rekao je Hasanović.

Dodao je kako je izgradnji centra prethodilo mnogo dogovora i sastanaka, i u uvjetima korone i potresa, koji su rezultirali kolektivnim uspjehom. Cijelo razdoblje priprema i izgradnje pratilo je pozitivno ozračje.

Hasanović je rekao da će Ikić Baniček i on biti domaćini velikog skupa, a u znak zahvalnosti na uspješnoj suradnji uručio joj je prvu pozivnicu za veliki događaj. 

Sisačka gradonačelnica je izjavila kako su Grad i Islamska zajednica surađivali na projektu od polaganja kamena temeljca za Islamski kulturni centar.

Sisak je ponosan na svoju multietničnost i multikulturalnost, pa će se njegovi građani na svečanosti potvrditi kao dobri domaćini, kaže Ikić Baniček, prenosi Hina.

 

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Milatović: Vučić je dosta uradio da dođe do deeskalacije na Kosovu ali za tango je potrebno dvoje

Otvorena izložba 'Mostarski haremi u vremenu devastacije 1878.-1992.' Ahmeta Kurta

Hadžić: Hadžije iz BiH klanjale džuma namaz u Haremi-šerifu

Promo

Hemofarm - Dvocifreni rast u godini jubileja

Prvi u BiH – m:tel omogućio plaćanje parkinga u Srbiji putem m:go aplikacije

Putujte bezbrižno uz m:tel roming tarifne opcije