Bosna i Hercegovina     | 15.08.2022. 09:13 |

Blago uvećan broj hospitaliziranih zbog Covida u bolnicama ZDK-a, dvoje preminulih u KBZ-u

FENA Vehid Begunić, Foto: Vehid Begunić/arhiva

ZENICA, 15. augusta (FENA) – Kantonalna bolnica Zenica trenutno na liječenju ima 23 pacijenta koji su pozitivni na Covid-19, ali niko od njih nije smješten na Odjelu intenzivne njege - izjavio je za Fenu pomoćnik direktora za medicinske poslove KBZ-a Kasim Spahić.

 

To je blago povećanje broja hospitaliziranih zbog infekcije Covidom-19, jer je prošlog ponedjeljka na liječenju u toj ustanovi bilo 16 pacijenata.

-U proteklih sedam dana imali smo i dva preminula pacijenta koji su bili pozitivni na Covid-19, što ne znači da je koronavirus i uzrok njihove smrti. Jedan je preminuo jučer. Inače je dnevni prosjek hospitaliziranih tokom prošle sedmice bio oko 20 pacijenata- napominje Spahić.

Opća bolnica Tešanj, prema riječima glavne sestre Zejne Huremović, danas ima na liječenju šest pacijenata, što je također blago povećanje u odnosu na prošlu sedmicu. Opća bolnica Tešanj je, naime, prošlog ponedjeljka na svom odjelu imala četiri hospitalizirana pacijenta.

- Tokom vikenda smo imali još nekoliko pregleda u Covid-ambulanti, ali ti su pacijenti vraćeni na kućno liječenje - ističe Huremović.

(FENA) D. Ć.

Vezane vijesti

Počinje izrada registara imenovanih u upravljačke strukture i zaposlenih u javnom sektoru ZDK

Počinju radovi na proširenju Koronarne jedinice u Kantonalnoj bolnici Zenica

Novi Zeland zvanično ukida preostala Covid ograničenja

Promo

BBI banka partner na projektu Svjetske banke za oporavak i rast bh. privrede

Kompanija AS iz Jelaha predstavila spoj savremenosti i tradicije na sajmu u Tešnju

Sparkasse Banka predstavlja inovativni stambeni kredit za mlade