Servisne informacije     | 09.08.2022. 14:43 |

Sutra u BiH pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom i lokalnim pljuskovima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. augusta (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa slabom kišom ili lokalnim pljuskom prijepodne i sredinom dana, a u Hercegovini lokalni pljuskovi se očekuju u poslijepodnevnim satima.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 24 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27, na jugu zemlje do 33 stepena.

U Sarajevu pretežno oblačno, povremeno sa kišom. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 16 stepeni, a najviša dnevna temperatura zraka oko 24 stepena.

Danas je oblačno u većem dijelu zemlje. Kiša je padala u istočnim, centralnim i sjevernim područjima. Sunčanije je bilo na jugu i zapadu Hercegovine i jugozapadu Bosne gdje su pljuskovi registrovani u poslijepodnevnim satima.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati: Ivan-sedlo 16, Sokolac i Tuzla 18, Gradačac 19, Doboj i Sarajevo 20, Bihać, Bijeljina i Jajce 21, Banja Luka i Bugojno 22, Sanski Most i Zenica 23, Prijedor 24, Trebinje 25, Livno 26, Mostar i Široki Brijeg 30, Grude 32 i Neum 35 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

U BiH u narednim danima pretežno oblačno vrijeme     

U nizinama kiša i susnježica, u višim područjima snijeg

U BiH umjereno oblačno, postepeno naoblačenje u drugoj polovini dana

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu