Svijet     | 09.08.2022. 10:17 |

U rekordnim kišnim padavinama u Južnoj Koreji sedmero poginulih

FENA Internet

SEUL, 9. augusta (FENA) – Stanice metroa i velike ceste našle su se pod vodom u južnokorejskoj prijestolnici  Seulu  naakon što su rekordne kiše izazvale teške poplave, dok je najmanje sedam osoba poginulo i još sedam se vode kao nestale, saopćili su zvaničnici u utorak.

 

Vlasti su upozorile na nove kišne padavine u vrijeme dok se radnici službe za vanredne situacije bore da izvuku gomilu poplavljenih automobila, koje su novinari AFP-a vidjeli razbacane širom grada na velikim raskršćima.

Dramatične fotografije postavljene na društvene mreže u ponedjeljak navečer prikazuju ljude kako se probijaju kroz vodu duboku do pasa, poplavljene stanice metroa i automobile do pola potopljene u otmjenom kvartu Seula, Gangnam, koji je posebno teško pogođen obilnim kišama.

Padavine koje su počele u ponedjeljak predstavljaju najobilniju kišu u Južnoj Koreji u  80 godina, sudeći po seulskoj novinskoj agenciji Yonhap.

- Najmanje sedam osoba poginulo je u gradskom području Seula, dok je sedmero ostalih nestalo zbog obilnih kiša izjavio je zvaničnik u južnokorejskom ministarstvu unutrašnjih poslova za AFP.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Premijer Južne Koreje i visoki predsjednički savjetnici podnijeli ostavke nakon izbornog poraza

Uvjerljiva pobjeda opozicije na parlamentarnim izborima u Južnoj Koreji

Porast broja brakova u Južnoj Koreji

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel