Ekonomija     | 06.08.2022. 13:01 |

Peti 'Fiat-Fićo fest' u Sarajevu okupio entuzijaste iz cijele bivše Jugoslavije i Italije

FENA Muhamed Hadžibegić, Foto: Harun Muminović

SARAJEVO, 6. augusta (FENA) - Peta međunarodna manifestacija "Fiat-Fićo fest" okupila je danas u Sarajevu zaljubljenike u legendarni Fiatov, a zatim i Zastavin model iz cijele bivše Jugoslavije i Italije.

Predsjednik Oldtimer kluba Sarajevo Nedim Husić Braco pohvalio je Fićo klub Sarajevo zbog dobre organizacije menifestacije koja je već postala tradicionalna.

- Lijepo je da u Sarajevu imamo ovakvu manifestaciju jer je to dobra turistička promocija grada i Bosne i Hercegovine - istakao je Husić.

Nemanja Nestorović iz Lajkovca u Srbiji prvi put je u Sarajevu na okupljanju ljubitelja Fiće i posebno mu se svidjelo druženje s ostalim entuzijastima.

Izjavio je da posljednje četiri godine vozi Fiću i redovno posjećuje sve slične skupove bez obzira na udaljenost na kojoj se održavaju.

- Volim da putujem, da se družim, volim i stare automobile a najviše Fiću i to me privlači ovakvim manifestacijama - naveo je Nestorović. 

Fiat 600 prvi put je predstavljen 1955. na sajmu automobila u Ženevi. "Zastava" je taj model počela proizvoditi također 1955. po licenci Fiata. Automobil fabrike iz Kragujevca nosio je naziv Zastava 750, a prozvodio se sve do 1985. Na području bivše Jugoslavije poznatiji je pod nadimkom Fićo.

Preuzmite VIDEO

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Fiat-Fićo Fest na Baščaršiji, izloženo 60 automobila

Promo

Otvoren međunarodni javni konkurs NLB Grupe za mlade umjetnike

iPhone uređaji po sniženim cijenama u m:tel-u, popust i do 90 KM

U m:tel ponudi: Vrhunski Galaxy preklopni telefoni sa pametnim satom na poklon