Bosna i Hercegovina     | 04.08.2022. 14:23 |

SKB Mostar uručen dječji električni automobil

FENA Saopćenje

MOSTAR, 4. kolovoza (FENA) - Predstavnici humanitarne udruge "fra Mladen Hrkać" i Hrvatskog kulturnog društva "Mala Kapela" iz Essena u Njemačkoj uručili su u srijedu dječji električni automobil Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar, kako bi najmlađi pacijenti Klinike za dječje bolesti s osmijehom odlazili na preglede i terapije.

 

Prigodi su nazočili tajnica humanitarne udruge "fra Mladen Hrkać" Matea Pandurić, predsjednik HKD "Mala Kapela" Marijo Primorac, zamjenica predstojnice Klinike za dječje bolesti mr.sc. Milena Oreč, tajnica Klinike za dječje bolesti Josipa Božić i zamjenica glavne sestre Klinike za dječje bolesti SKB Mostar Tamara Miličević.

Prisustvovali su i volonteri humanitarne udruge "fra Mladen Hrkać" iz Njemačke i Hrvatske koji borave u Hercegovini u sklopu projekta "Most solidarnosti" u sklopu programa Europskih snaga solidarnosti.

Nabavu dječjeg električnog autića, zahvaljujući kojem će najmlađi pacijenti u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru svoj boravak u bolnici pamtiti i po sretnim i opuštenim trenucima, financirao je HKD "Mala Kapela" iz Essena, Njemačka.

Događaj je organiziran u sklopu projekta "Radost u bolničkom okruženju" kojeg humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać" provodi od prosinca 2020. godine s ciljem podizanja kvalitete života djece, kao najranjivije skupine društva, u bolničkom okruženju te humanizacija dječjih bolničkih odjela kroz nabavu dječjih električnih autića za dječje odjele u bolnicama diljem Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Do sada je donirano ukupno 26 električnih autića.

Sveučilišna klinička bolnica u Mostaru prva je bolnica u Bosni i Hercegovini koja je dobila ovu donaciju.

Jedinstven po pružanju psihološke podrške najmlađim i najranjivijim korisničkim skupinama na jedan zabavan, human, inovativan i djelotvoran način, projekt iznimno pozitivno utječe na psihofizičko stanje djeteta, a samim time i na brzinu i uspjeh liječenja.

Ovi autići su i razlog zbog kojeg su Humanitarna udruga "fra Mladen Hrkać" i Ana Ljubas, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo KBC-a Zagreb, proglašeni dobitnicima nagrade Ponos Hrvatske za 2021. godinu.

Projekt se nastavlja s ciljem doniranja dječjih električnih autića drugim bolnicama diljem Republike Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine, kako bi djeca imala jednake mogućnosti i prava unutar zdravstvenog sustava - pravo na pozitivne emocije i pozitivno iskustvo boravka u bolnici tijekom liječenja, priopćila je Udruga "fra Mladen Hrkać".

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

SKB Mostar nabavio robotički uređaj Loop X

Mostar domaćin Simpozija medicinskih sestara/tehničara s međunarodnim sudjelovanjem

Ministarstvo zdravstva i Vlada KS donirali HVP vakcine Zavodu za javno zdravstvo BPK Goražde

Promo

IPhone 15 od danas u M:telovoj ponudi

Voda Oaza ohrabruje žene u borbi protiv raka dojke

ProCredit Bank proširuje mrežu: Poslovna jedinica u Jelahu otvara se 4. listopada