Bosna i Hercegovina     | 01.08.2022. 16:40 |

KJKP GRAS - Obavještenja za korisnike javnog gradskog prevoza

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. augusta (FENA) - KJKP GRAS obavještava korisnike javnog gradskog prevoza da je danas počela prodaja pretplatnih karata za august 2022. godine za radnike, nezaposlene osobe, uposlenike MUP-a, strane penzionere, bračnog druga penzionera, invalide, šehidske porodice, ratne vojne invalide i dobitnike ratnih priznanja i odlikovanja.

Svi korisnici su dužni prilikom kupovine kupona donijeti iskaznicu na uvid radi upisa broja iskaznice na kupon.

 

Obavještavamo penzionere da od  1. jula 2022. prestaje važenje penzionerskih iskaznica i kupona, te da će u narednom periodu, umjesto iskaznica, za prevoz koristiti ček od penzije ovjeren na prodajnom mjestu GRAS-a prilikom predaje dokumentacije za izradu elektronskih kartica. Napominjemo da penzioneri koji nisu dostavili dokumentaciju (orginal i kopiju zadnjeg čeka od penzije, jednu fotografiju i ličnu/osobnu kartu na uvid) za izradu elektronskih kartica za prevoz mogu to učiniti svakim radnim danom na prodajnim mjestima preduzeća GRAS od 07.00 - 15.00 sati, saopćeno je KJKP GRAS.

Učenici osnovnih škola  će  i dalje u vozilima javnog gradskog prevoza umjesto iskaznica sa kuponom koristiti ovjerene potvrde sa slikom do početka izdavanja elektronskih kartica za prevoz.

Učenicima srednjih škola i redovnim studentima, koji su ranije preuzeli elektronske kartice za prevoz, važnost kartice se automatski produžava i za mjesec avgust 2022. godine. 

Podajna mjesta Ćumurija, Otoka, Dobrinja i Ilidža radnim danima od 1. do 10. augusta radit će produženo od 07.00 – 16.30 sati, a od 11. augusta do kraja mjeseca od 07.00 – 15.00 sati.  Prodajna mjesta Alipašin Most, Nedžarići, Hadžiće i Vogošća radnim danima rade od 07.00–15.00 sati.

Sva prodajna mjesta GRAS-a u subotu, 06. augusta radit će od 08.00 – 13.30 sati.

Prodaja radničkih kupona zone A, pored uobičajenih prodajnih mjesta, vrši se i na kioscima GRAS-a koji se nalaze na Baščaršiji, Domu Armije, Marijinom Dvoru, Željezničkoj stanici i Čengić Vili.

KJKP GRAS također obavještava korisnike javnog gradskog prevoza da je u cilju pripreme realizacije Sporazuma o utvrđivanju stvarne cijene koštanja komunalne usluge javnog linijskog prevoza putnika na području KS, a koji se zaključuje između Vlade KS i prevoznika došlo do izmjene cijene pojedinačne karte za prevoz  u A zoni sa 1,60 KM na 1,40 KM, kao i cijene karte kod vozača sa 1,80 KM na 1,40 KM, te cijene dječije tramvajske i trolejbuske karte sa 1,10 KM na 0,70 KM.

Dakle, od 1. augusta 2022. godine cijena pojedinačne jedinstvene karte za prevoz u A zoni u kiosku i kod vozača iznosi 1,40 KM i primjenjuje se do daljnjeg.

Napominjemo korisnike da su popisane karte kod vozača i biletara sa oštampanom cijenom od 1,60 KM i 1,80 KM te će se iste nastaviti prodavati po cijeni od 1,40 KM do isteka zaliha ovih karata, navodi se u saopćenju KJKP GRAS.

(FENA) D. Ć.

Vezane vijesti

KJKP Gras - Zbog fudbalske utakmice 14. aprila obustava sabraćaja u ulici Zvornička

Javni gradski prevoz u Sarajevu sutra će se odvijati prema prazničnoj šemi rada

KJKP "Gras" - Tramvajski saobraćaj nije u funkciji zbog kvara na dva tramvaja

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana