Bosna i Hercegovina     | 01.08.2022. 16:40 |

KJKP GRAS - Obavještenja za korisnike javnog gradskog prevoza

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. augusta (FENA) - KJKP GRAS obavještava korisnike javnog gradskog prevoza da je danas počela prodaja pretplatnih karata za august 2022. godine za radnike, nezaposlene osobe, uposlenike MUP-a, strane penzionere, bračnog druga penzionera, invalide, šehidske porodice, ratne vojne invalide i dobitnike ratnih priznanja i odlikovanja.

Svi korisnici su dužni prilikom kupovine kupona donijeti iskaznicu na uvid radi upisa broja iskaznice na kupon.

 

Obavještavamo penzionere da od  1. jula 2022. prestaje važenje penzionerskih iskaznica i kupona, te da će u narednom periodu, umjesto iskaznica, za prevoz koristiti ček od penzije ovjeren na prodajnom mjestu GRAS-a prilikom predaje dokumentacije za izradu elektronskih kartica. Napominjemo da penzioneri koji nisu dostavili dokumentaciju (orginal i kopiju zadnjeg čeka od penzije, jednu fotografiju i ličnu/osobnu kartu na uvid) za izradu elektronskih kartica za prevoz mogu to učiniti svakim radnim danom na prodajnim mjestima preduzeća GRAS od 07.00 - 15.00 sati, saopćeno je KJKP GRAS.

Učenici osnovnih škola  će  i dalje u vozilima javnog gradskog prevoza umjesto iskaznica sa kuponom koristiti ovjerene potvrde sa slikom do početka izdavanja elektronskih kartica za prevoz.

Učenicima srednjih škola i redovnim studentima, koji su ranije preuzeli elektronske kartice za prevoz, važnost kartice se automatski produžava i za mjesec avgust 2022. godine. 

Podajna mjesta Ćumurija, Otoka, Dobrinja i Ilidža radnim danima od 1. do 10. augusta radit će produženo od 07.00 – 16.30 sati, a od 11. augusta do kraja mjeseca od 07.00 – 15.00 sati.  Prodajna mjesta Alipašin Most, Nedžarići, Hadžiće i Vogošća radnim danima rade od 07.00–15.00 sati.

Sva prodajna mjesta GRAS-a u subotu, 06. augusta radit će od 08.00 – 13.30 sati.

Prodaja radničkih kupona zone A, pored uobičajenih prodajnih mjesta, vrši se i na kioscima GRAS-a koji se nalaze na Baščaršiji, Domu Armije, Marijinom Dvoru, Željezničkoj stanici i Čengić Vili.

KJKP GRAS također obavještava korisnike javnog gradskog prevoza da je u cilju pripreme realizacije Sporazuma o utvrđivanju stvarne cijene koštanja komunalne usluge javnog linijskog prevoza putnika na području KS, a koji se zaključuje između Vlade KS i prevoznika došlo do izmjene cijene pojedinačne karte za prevoz  u A zoni sa 1,60 KM na 1,40 KM, kao i cijene karte kod vozača sa 1,80 KM na 1,40 KM, te cijene dječije tramvajske i trolejbuske karte sa 1,10 KM na 0,70 KM.

Dakle, od 1. augusta 2022. godine cijena pojedinačne jedinstvene karte za prevoz u A zoni u kiosku i kod vozača iznosi 1,40 KM i primjenjuje se do daljnjeg.

Napominjemo korisnike da su popisane karte kod vozača i biletara sa oštampanom cijenom od 1,60 KM i 1,80 KM te će se iste nastaviti prodavati po cijeni od 1,40 KM do isteka zaliha ovih karata, navodi se u saopćenju KJKP GRAS.

(FENA) D. Ć.

Vezane vijesti

Danas izmjena režima saobraćaja zbog izvođenja javnog događaja na Trgu Susan Sontag

Sutra izmjena režima saobraćaja zbog izvođenja javnog događaja na Trgu Susan Sontag

Danas zastoj u odvijanju autobuskog saobraćaja zbog manifestacije 'Križni put 2023'

Promo

M:tel: Veliko NBA finale je tu, pratite ga uz m:tel!

Zvjezdani glamur impresivnih modela iz m:tel ponude

Raiffeisen banka investira u novu budućost