Bosna i Hercegovina     | 08.07.2022. 19:05 |

KS - Podržan rad 'Caritasa', 'Crvenog križa KS', 'Dobrotvora' i 'Merhameta' 

FENA Saopćenje, Foto/ Službe za protokol i press KS

SARAJEVO, 8. jula (FENA) - Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Ivana Prvulović danas je potpisala ugovore sa predstavnicima humanitarnih organizacija koje su zadovoljile kriterije za dodjelu finansijskih sredstava po Javnom pozivu za dodjelu novčanih transfera humantarnim organizacijama/neprofitnim organizacijama i udruženjima za 2022. godinu.

Kroz navedeni Javni poziv dodijeljena su finansijska sredstva u iznosu od 90.000 KM za humanitarne organizacije, i to: Humanitarno pastoralna organizacija Caritas Vrhbosanske nadbiskupije u iznosu od 10.000 KM, Crveni križ Kantona Sarajevo u iznosu od 35.000 KM, Srpsko humanitarno udruženje „Dobrotvor“ Sarajevo u iznosu od 10.000 KM i Humanitarna organizacija Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ u iznosu od 35.000 KM. 

Finansijska sredstva su dodijeljena za aktivnosti i projekte pomoći socijalno ugroženim osobama, osobama sa invaliditetom, raseljenim osobama i izbjeglicama, kućnu njegu starih, nemoćnih i nepokretnih osoba, unapređenje zdravstvenog i humanitarnog odgoja te obrazovanja, kao i poboljšanje psihičkog, društvenog i duhovnog života starih i bolesnih osoba.  

Ugovore je u ime humanitarne organizacije „Caritas“ potpisala Irma Araranković, Crvenog križa KS Enaida Višo, humanitarne organizacije „Dobrotvor“ Aleksa Čebić i humanitarne organizacije „Merhamet“ Munib Bujak – saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Za podršku udruženjima, neprofitnim i studentskim organizacijama u KS 130.000 KM

Otvorena Tehnicijada - sportsko druženje srednjih stručnih i tehničkih škola Kantona Sarajevo

Okerić: Na Dan šehida sjećamo se najboljih sinova koji su dali živote za odbranu BiH

Promo

ASA Banka predstavlja stambeni kredit uz fleksibilnu otplatu: Ratu skroji kako ti stoji!

M:tel: Svjetski dan telekomunikacija i informacijsko društva - Digitalne inovacije za održivi razvoj

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli