Bosna i Hercegovina     | 01.07.2022. 09:00 |

Sporazum o boljem sustavu upravljanja rizikom od katastrofa između BiH i Crne Gore

FENA Saopćenje, Foto/ Ilustracija

MOSTAR, 1. srpnja (FENA) - Sporazum o saradnji i uspostavi prekograničnog partnerstva za bolji sustav upravljanja rizikom od katastrofa u prekograničnom području BiH – Crna Gora bit će potpisan 4. srpnja u zgradi Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) u Mostaru, s početkom u 12 sati.

 

Potpisivanjem Sporazuma započet će regionalna suradnja na unapređenju sustava prevencije, intervencije i procesa oporavka od katastrofa uzrokovanih klimatskim promjenama u ovom prekograničnom području, te fleksibilnosti sustava da odgovori na nove izazove, kroz jačanje kapaciteta te unapređenje prekogranične suradnje, priopćeno je iz Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ-a.

Nazočnima će se obratiti ravnatelj Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ-a Eugen Ćubela, predsjednik Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK Tomislav Majić, te izvršni direktor Fondacije za razvoj sjevera Crne Gore (FORS MNE) Veselin Šturanović.

Projekt "Zajednički odgovor" financira Europska unija u okviru Programa Prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora. Ukupna vrijednost projekta je više od 590.000 eura, od čega je Europska unija osigurala oko 490.000 eura bespovratnih sredstava.

Realizacija je počela 1. srpnja 2022. i trajat će 2 godine, a provode ga Uprava za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ-a u suradnji s partnerima: Udruženjem za poduzetništvo i posao LiNK Mostar i Fondacijom za razvoj sjevera Crne Gore (FORS MNE), navodi se u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Međunarodna osnovna škola obilježava sutra Dan maternjeg jezika; Čestitku uputio i ministar Velagić

Bira se 'Hercegovac godine'

Teška prometna kod Čitluka: Jedna osoba preminula

Promo

U m:tel ponudi: Vrhunski Galaxy preklopni telefoni sa pametnim satom na poklon

NLB Banka Sarajevo sa partnerima obilježila 40. godišnjicu Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu

Aktivan doprinos održivosti i očuvanju okoliša-Električni automobili u voznom parku Sparkasse banke