Bosna i Hercegovina

Tuzlanski učenici osvojili šest medalja na Owlypia takmičenju na Cambridgeu

Saopćenje, Foto FENA/Richmod Park International Schools

SARAJEVO, 1. jula (FENA) - Učenici Richmod Park International Schools u Tuzli: Sarah Džaka, Hilda Husić i Vedran Selimović, pod mentorstvom profesorice Amine Alić Topić, učestvovali su u finalu takmičenja Owlypia, koje je organizirano u Cambridgeu, na Anglian Ruskin Univerzitetu.

Na ovom takmičenju sudjelovalo je 500 takmičara, gdje su predstavnici Bosne i Hercegovine imali odličnu priliku da odmjere svoje znanje sa vršnjacima iz cijelog svijeta. Svi takmičari su se takmičili u nekoliko kategorija, kao što su debata, javni govor, pisanje eseja te kviz općeg znanja,. 

Naši učenici su imali jaku konkurenciju, što ih je dodatno motiviralo da pokažu svoje zavidno znanje i vještine. Kući su se vratili sa ukupno šest  srebrnih medalja, od kojih je jedna i za najbolji tim na ovom međunarodnom takmičenju, saopćeno je iz Richmod Park International Schools. 

Uspjesi na međunarodnom takmičenju, kako se dodaje,  rezultat su napornog višegodišnjeg rada učenika i intenzivnih priprema koje je organizovao Richmond Park Schools Tuzla.

(FENA) D. V.
Vezane vijesti