Sport     | 26.06.2022. 09:02 |

Tomislavgradske mažoretkinje svjetske prvakinje i viceprvakinje

FENA Internet, Foto/ Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 26. lipnja (FENA) - Tomislavgradske mažoretkinje osvojile su nakon prvog dana Svjetskog mažoret prvenstva, titulu svjetskih prvakinja i viceprvakinja.


Kadetkinja Mara Baković u kategoriji kadetkinje solo štap u konkurenciji 27 timova iz 10 zemalja osvojila je srebrnu medalju i naslov svjetske viceprvakinje.

Seniorka Ivana Drmić u kategoriji seniorke solo štap osvojila je brončanu medalju, dok su u seniorskoj kategoriji duo štap Ivana Drmić i Marija Ćurković osvojile zlatnu medalju i naslov svjetskih prvakinja.

Kako su za Fenu kazale tomislavgradske mažoretkinje, ovo je prvi put da svjetska zlatna, srebrna i brončana medalja u mažoret plesu dolaze u Tomislavgrad i Bosnu i Hercegovinu. 

Svjetsko mažoret prvenstvo održava se ovoga vikenda u Crikvenici, a pred sucima će se kroz 600 koreografija predstaviti preko 2 000 mažoretkinja iz Hrvatske, Poljske, Kazahstana, Ukrajine, Italije, Češke Republike, Slovačke, Španjolske, Mađarske, Slovenije i drugih zemalja.

Za nedjelju je na programu nastavak neformacijskih i formacijskih kategorija gdje će se predstaviti kadetkinje tomislavgradskih mažoretkinja te Marija Markić u kategoriji kadetkinje solo pompon i Antea Bagarić i Ena Sučić u kategoriji kadetkinje duo pompon.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Rekord, pehar i osam medalja za mostarsku 'Orku' na plivačkom mitingu u Podgorici

Faletar iz Borse obranio titulu prvaka države

Mladi fizičari iz Bosne i Hercegovine osvojili nove medalje na Olimpijadi u Japanu

Promo

Nevjerovatan uspjeh uz EURO 2024: Korisnici Telemacha pratili statistiku utakmica putem EON Sport Mode Widgeta čak 4,6 puta više nego ranije

Apple MacBook laptopi u m:tel ponudi

M:tel: m:go aplikacija - vaš savršeni mobilni asistent i na putovanjima