Ekonomija

Indikator.ba dodijelio priznanje za poslovni potez godine ministru Adnanu Deliću

Tekst: Muhamed Hadžibegić, FOTO FENA /Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 22. juna (FENA) - Portal Indikator.ba danas je u Sarajevu uručio priznanje za poslovni potez 2021. godine Ministarstvu privrede Kantona Sarajevo i ministru Adnanu Deliću za podršku odlasku bh. kompanija na sajam Expo u Dubaiju.

Urednik portala Indikator.ba Borivoje Simić izjavio je da je to bio hvale vrijedan potez u trenutku "kada državne vlasti nisu imale sluha za to".

- Ne samo da je time sačuvan obraz Bosne i Hercegovine, nego je i pružena šansa privrednicima da budu dio događaja koji je u toku šest mjeseci okupio sve što u poslovnom svijetu ima šta da ponudi tržištu - naveo je Simić.

Također, priznanja su dodijljena kompaniji Madi d.o.o. Tešanj, Apple Inc, a specijalna priznanja načelniku Opštine Zvornik Zoranu Stevanoviću i USAID-u u BiH.

U kategoriji finansijskog sektora dobitnici su Sparkasse Sarajevo, Nova banka Banja Luka, a posebno priznanje dobila je kompanija Deloitte BiH.

Među lokalnim zajednicama čije su privredne i poslovne aktivnosti posebno praćene i analizirane dobitnici su Općina Tešanj, Grad Orašje i Općina Pale-Prača.

Priznanja za turistički sektor dodijeljena su Kulturno-sportskom centru Kakanj i Ski centru Ponijeri, NLB banci d.d. Sarajevo i Parku prirode Blidinje.

(FENA) D. V.
Vezane vijesti