Regija     | 13.06.2022. 13:59 |

Plenković i Jandroković pozvali mlade da oplemenjuju politiku

FENA Agencije, Foto/ Hina

ZAGREB, 13. lipnja (FENA) - Otvarajući 2. godišnju konferenciju Savjeta mladih u Hrvatskoj hrvatski premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Jandroković poručili su mladim generacijama da svojim idejama i prijedlozima oplemenjuju politike, budu pokretači promjena, ali i da ne nasjedaju na priče o brzom uspjehu.

 

Konferenciju organizira Savjet za mlade Vlade RH u suradnji sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade te pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskoga sabora.

„Brzo će doći vrijeme kada ćete vi i vaša generacija preuzeti odgovornosti i zbog toga kao Vlada RH želimo pomoći mladima”, istaknuo je hrvatski premijer Plenković na konferenciji "Mladi kao nositelji razvoja hrvatskog društva" u zgradi Hrvatskog sabora.

Poručio je predstavnicima iz općinskih, gradskih i županijskih savjeta mladih iz cijele Hrvatske, neka budu pokretači u hrvatskom društvu i daju jasan signal za stvari koje treba kvalitetnije urediti i mijenjati. Također da budu predvodnici u području zelene i digitalne tranzicije, pridonose boljem uređenju hrvatske države, prenosi Hina.

„Morate biti ambiciozni, vrijedni, učiti, raditi, prilagođavati se, pratiti globalne trendove, gledati što nam donosi četvrta industrijska revolucija ...”, rekao je Plenković.

Naglasio je kako je u fokusu hrvatske Vlade što kvalitetnije obrazovanje mladih da bi bili konkurentni na globalnom tržištu, rješavanje stambenog pitanja mladih, ali i zelena i digitalna tranzicija.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković naglasio je važnost rada za opće dobro i važnost znanja o upravljanju.

„Kada prođu izbori dolaze na vlast ljudi koji znaju i ne znaju upravljati, a da biste bili uspješan političar morate znati dobiti glasove, ali i upravljati, poznavati međunarodne odnose, unutarnju politiku, gospodarstvo. Morate imati znanja i vještine upravljanja, biti na neki način menadžer”, kazao je Jandoković.

Poručio je mladima da budu tolerantni jedni prema drugima bez obzira na različitu političku opredijeljenost ili interese, razviju političku kulturu i međusobno se uvažavaju, da budu spremni za kompromis i nikada ne gube iz vida opće dobro.

(FENA) D. P.

Vezane vijesti

Hrvatska: Plenković predao potpise Milanoviću

DP: U budućoj hrvatskoj Vladi u svakom resoru će DP provoditi dio svojih politika

Hrvatska: Preprodajom 1,3 tone duhana oštetili proračun za više od 150.000 eura

Promo

Novi ciklus Škole plivanja na Olimpijskom od 15. maja

m:tel Siguran NET - zaštita na mobilnom i kućnom internetu

Аlkaloid - Rezultati rada za period januar-marta 2024. godine