Bosna i Hercegovina     | 06.06.2022. 09:52 |

Uhapšen djelatnik DKPTBiH zbog droge

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. juna (FENA) - Po nalogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine slobode je lišen policijski djelatnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH (DKPTBiH).

U saopćenju iz Tužiteljstva BiH navodi se da je osumnjičeni lišen slobode u akciji policijskih djelatnika MUP-a KS, koju su nadzirali i koordinirali tužitelj i istražitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, dok je obavljao redovne aktivnosti osiguranja čuvanog objekta.

Osumnjičeni djelatnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH je pod istragom Tužiteljstva BiH i SIPA i osumnjičen je za kazneno djelo –neovlašten promet opojnih droga, sa koruptivnim elementima koji su uključivali zlouporabu službenog položaja i policijske odore.

Osumnjičeni se tereti da je djelovao kao dio organizrane mreže za prijevoz, krijumčarenje i prodaju većih količina narkotika, ukljućujući opojnu drogu “speed” i druge vrste narkotika.
Kako se navodi u saopćenju u zakonskom roku osumnjičeni će biti predat postupajućem tužitelju koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima.

 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Podignuta optužnica za krijumčarenje oko 16 hiljada kutija cigareta

U nastavku akcije 'Kodeks' izvršeni pretresi više objekata

Podignuta optužnica protiv uposlenika Tužiteljstva BiH zbog koruptivnog kaznenog djela

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo