Sport     | 31.05.2022. 10:48 |

Ademović upriličio prijem za viceprvaka Evrope u taekwondou Husića

FENA Saopćenje, Foto/ Gradsko vijeće Sarajeva

SARAJEVO, 31. maja (FENA) - Predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva Jasmin Ademović upriličio je, zajedno sa gradskim vijećnikom Samirom Bejićem, prijem za viceprvaka Evrope u taekwondou Nedžada Husića. Prijemu su prisustvovali i predsjednik Taekwondo saveza BiH Samir Šarić i trener Taekwondo reprezentacije BiH Haris Husić.

Ovaj taekwondo borac ispisao je historiju bh. sporta osvajanjem srebrene medalje na Evropskom taekwondo prvenstvu koje je nedavno održano u Manchesteru.

To je samo nastavak Husićevih uspjeha nakon što je na posljednjim Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio peto mjesto, odnosno ostvario najbolji plasman u historiji BiH.

Predsjednik Taekwondo saveza BiH Samir Šarić upoznao je Ademovića o izvanrednim rezultatima koje postižu takmičari Taekwondo saveza BiH, kao i o budućim planovima viceprvaka Evrope u taekwondou Nedžada Husića. Istakao je da Husića očekuje Grand prix u Rimu gdje će biti implementirana nova taekwondo pravila, a to iskustvo će bh. reprezentativcu poslužiti kao uvertira za Mediteranske igre.

Ademović je uputio  iskrene čestitke ovom mladom sportisti na izvrsnom rezultatu ostvarenom u Manchesteru te istakao da su uporan rad i zalaganje garancija još jednog sjajnog nastupa našeg takmičara. Dodao je da će Grad Sarajevo maksimalno podržati nastupe ovog izuzetnog sportiste na budućim takmičenjima, saopćeno je iz Grada Sarajeva. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Karić: Grad Sarajevo će danas uplatiti po 20.000 KM za pomoć građanima Bihaća i Bosanske Krupe

Svečani koncert Sarajevske filharmonije u Vijećnici povodom Dana pobjede nad fašizmom

Predsjedavajući Gradskog vijeća Sarajevo Jasmin Ademović primio delegaciju Grada Berna

Promo

M:tel: Veliko NBA finale je tu, pratite ga uz m:tel!

Zvjezdani glamur impresivnih modela iz m:tel ponude

Raiffeisen banka investira u novu budućost