Sport     | 31.05.2022. 10:48 |

Ademović upriličio prijem za viceprvaka Evrope u taekwondou Husića

FENA Saopćenje, Foto/ Gradsko vijeće Sarajeva

SARAJEVO, 31. maja (FENA) - Predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva Jasmin Ademović upriličio je, zajedno sa gradskim vijećnikom Samirom Bejićem, prijem za viceprvaka Evrope u taekwondou Nedžada Husića. Prijemu su prisustvovali i predsjednik Taekwondo saveza BiH Samir Šarić i trener Taekwondo reprezentacije BiH Haris Husić.

Ovaj taekwondo borac ispisao je historiju bh. sporta osvajanjem srebrene medalje na Evropskom taekwondo prvenstvu koje je nedavno održano u Manchesteru.

To je samo nastavak Husićevih uspjeha nakon što je na posljednjim Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio peto mjesto, odnosno ostvario najbolji plasman u historiji BiH.

Predsjednik Taekwondo saveza BiH Samir Šarić upoznao je Ademovića o izvanrednim rezultatima koje postižu takmičari Taekwondo saveza BiH, kao i o budućim planovima viceprvaka Evrope u taekwondou Nedžada Husića. Istakao je da Husića očekuje Grand prix u Rimu gdje će biti implementirana nova taekwondo pravila, a to iskustvo će bh. reprezentativcu poslužiti kao uvertira za Mediteranske igre.

Ademović je uputio  iskrene čestitke ovom mladom sportisti na izvrsnom rezultatu ostvarenom u Manchesteru te istakao da su uporan rad i zalaganje garancija još jednog sjajnog nastupa našeg takmičara. Dodao je da će Grad Sarajevo maksimalno podržati nastupe ovog izuzetnog sportiste na budućim takmičenjima, saopćeno je iz Grada Sarajeva. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Karić pozvala prijateljske i pobratimske gradove da podrže Rezoluciju o genocidu u Srebrenici

Iduće sedmice počinje rekonstrukcija vrtića 'Kolibri' u Kolodvorskoj

Finansijska podrška Grada Sarajeva bh. sigurnim kućama se nastavlja

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu