Sport     | 31.05.2022. 10:48 |

Ademović upriličio prijem za viceprvaka Evrope u taekwondou Husića

FENA Saopćenje, Foto/ Gradsko vijeće Sarajeva

SARAJEVO, 31. maja (FENA) - Predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva Jasmin Ademović upriličio je, zajedno sa gradskim vijećnikom Samirom Bejićem, prijem za viceprvaka Evrope u taekwondou Nedžada Husića. Prijemu su prisustvovali i predsjednik Taekwondo saveza BiH Samir Šarić i trener Taekwondo reprezentacije BiH Haris Husić.

Ovaj taekwondo borac ispisao je historiju bh. sporta osvajanjem srebrene medalje na Evropskom taekwondo prvenstvu koje je nedavno održano u Manchesteru.

To je samo nastavak Husićevih uspjeha nakon što je na posljednjim Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio peto mjesto, odnosno ostvario najbolji plasman u historiji BiH.

Predsjednik Taekwondo saveza BiH Samir Šarić upoznao je Ademovića o izvanrednim rezultatima koje postižu takmičari Taekwondo saveza BiH, kao i o budućim planovima viceprvaka Evrope u taekwondou Nedžada Husića. Istakao je da Husića očekuje Grand prix u Rimu gdje će biti implementirana nova taekwondo pravila, a to iskustvo će bh. reprezentativcu poslužiti kao uvertira za Mediteranske igre.

Ademović je uputio  iskrene čestitke ovom mladom sportisti na izvrsnom rezultatu ostvarenom u Manchesteru te istakao da su uporan rad i zalaganje garancija još jednog sjajnog nastupa našeg takmičara. Dodao je da će Grad Sarajevo maksimalno podržati nastupe ovog izuzetnog sportiste na budućim takmičenjima, saopćeno je iz Grada Sarajeva. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Planirani rok za završetak radova obnove fasade Gospođicine kuće 90 radnih dana (VIDEO)

Karić-Sobotka: Opredijeljenost Austrije za evropsku BiH

Izabrana tri najbolja likovna rada o temi 'Vučko, sretan ti rođendan!'

Promo

M:tel pretplata tarife sada imaju tri puta više neta

M:tel uvećao dobit u 2023. za više od 250 milijuna KM

Pobjednici m:tel App natjecanja putuju na Regionalni izazov u Beogradu