Sport     | 31.05.2022. 10:48 |

Ademović upriličio prijem za viceprvaka Evrope u taekwondou Husića

FENA Saopćenje, Foto/ Gradsko vijeće Sarajeva

SARAJEVO, 31. maja (FENA) - Predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva Jasmin Ademović upriličio je, zajedno sa gradskim vijećnikom Samirom Bejićem, prijem za viceprvaka Evrope u taekwondou Nedžada Husića. Prijemu su prisustvovali i predsjednik Taekwondo saveza BiH Samir Šarić i trener Taekwondo reprezentacije BiH Haris Husić.

Ovaj taekwondo borac ispisao je historiju bh. sporta osvajanjem srebrene medalje na Evropskom taekwondo prvenstvu koje je nedavno održano u Manchesteru.

To je samo nastavak Husićevih uspjeha nakon što je na posljednjim Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio peto mjesto, odnosno ostvario najbolji plasman u historiji BiH.

Predsjednik Taekwondo saveza BiH Samir Šarić upoznao je Ademovića o izvanrednim rezultatima koje postižu takmičari Taekwondo saveza BiH, kao i o budućim planovima viceprvaka Evrope u taekwondou Nedžada Husića. Istakao je da Husića očekuje Grand prix u Rimu gdje će biti implementirana nova taekwondo pravila, a to iskustvo će bh. reprezentativcu poslužiti kao uvertira za Mediteranske igre.

Ademović je uputio  iskrene čestitke ovom mladom sportisti na izvrsnom rezultatu ostvarenom u Manchesteru te istakao da su uporan rad i zalaganje garancija još jednog sjajnog nastupa našeg takmičara. Dodao je da će Grad Sarajevo maksimalno podržati nastupe ovog izuzetnog sportiste na budućim takmičenjima, saopćeno je iz Grada Sarajeva. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Karić na Dan bijelih traka dodijelila Zahvalnice Grada Sarajeva

Nakon 30 godina počinje rekonstrukcija vrtića 'Agan Bostandžić' na Širokači

Rekonstruisana fasada zgrade Beledije u Sarajevu

Promo

Otvorena nova poslovnica Addiko Bank Sarajevo u centralnom dijelu grada

M:tel: Bez prekida u komunikaciji i za vrijeme kolapsa elektroenergetskog sustava

Konferencija Connecto 2024. u Intera Tehnološkom parku u Mostaru