Bosna i Hercegovina     | 30.05.2022. 11:01 |

Sutra svečana promocija magistranata master studija 'Međureligijski studij i izgradnja mira'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. maja (FENA) - Svečana promocija magistranata master studija „Međureligijski studij i izgradnja mira“ bit će održana u utorak u 18.00 sati u Umjetničkoj galeriji BiH. 

Ovaj jedinstveni studij su 2017. godine zajedno kreirali Fakultet islamskih nauka i Katolički bogoslovni fakultet Univerziteta u Sarajevu, te Pravoslavni bogoslovski fakultet “Sv. Vasilije Ostroški” Univerziteta u Istočnom Sarajevu, uz podršku američke humanitarne organizacije Catholic Relief Services (CRS).

Osim što je prvi međureligijski magisterij u regionu, ovaj program je jedinstven i po tome što se istovremeno provodi na tri teološka fakulteta u BiH, odnosno studenti zajedno slušaju predavanja na sva tri fakulteta u Sarajevu i Foči, saopćeno je iz CRS-a.

Na svečanoj ceremoniji prisutnima će se obratiti  rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić,  dekan Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta „Sv. Vasilije Ostroški“ u Foči Vladislav Topalović, koji trenutno predsjedava Zajedničkim vijećem master programa, te  predstavnik CRS-a Kevin Hartigan.

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Promocija knjige 'Patriotska liga u rađanju čuda bosanskog otpora' u srijedu u Bugojnu

Predstavljena knjiga 'Antiratni teatar u Sarajevu pod opsadom' autorice Hane Bajrović-Čardaković

U Tuzli održana Studentska konferencija o Aliji Izetbegoviću 'Bosna prije svega'

Promo

Novi ciklus Škole plivanja na Olimpijskom od 15. maja

m:tel Siguran NET - zaštita na mobilnom i kućnom internetu

Аlkaloid - Rezultati rada za period januar-marta 2024. godine