Bosna i Hercegovina     | 25.05.2022. 16:26 |

U Distriktu jubilarni Međunarodni turnir '10. Bulls Cup 2022'

FENA Saopćenje, Foto/ Vlada Brckog

BRČKO, 25. maja (FENA) - Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić u srijedu je zajedno s predstavnicima "Balkan projekta" najavio jubilarno održavanje Međunarodnog turnira "10. Bulls Cup 2022" u Distriktu za uzraste od 9 do 12 godina na kojem će učestvovati 1.200 učesnika i 75 ekipa iz BiH, Srbije, Hrvatske Austrije, Rumunije i Sjeverne Makedonije.

 

Gradonačelnik je kazao da se radi o značajnom sportskom događaju i naglasio da će Vlada nastaviti i u budućnosti pružati podršku ovom turniru.

"Učesnici će imati priliku da se uz pripremljen program na Trgu mladih u subotu u 19.30 sati druže i bolje upoznaju. Također, bit će prisutni i predstavnici Crvene zvijezde, Dinama, Željezničara iz Sarajeva i predstavnici iz drugih važnih fudbalskih klubova. Na kraju svi prisutni imat će priliku pratiti na Trgu i finale Lige šampiona. Na turniru će biti uključeni i naši podmlaci koji će pokazati sve ono što su učili na treninzima. Zasigurno se radi o značajnom događaju za Distrikt i nastavit ćemo s pružanjem podrške. Turnir će, također, imati važnu ulogu i u turističkoj ponudi Distrikta", kazao je Kadrić.

Predstavnik "Balkan projekta" Nikola Šarkanović zahvalio se gradu i gradonačelniku na pruženoj podršci i što su prepoznali kvalitetnu priču.

"Pored takmičenja na Trgu mladih poslat ćemo i pozitivne poruke gradu i građanima i pokazati značajnost druženja s osobama iz različitih država, gradova, vjera i nacija, a pokazat ćemo i važnost odgajanja mladih u sportskom duhu", istakao je Šarkanović.

Alexander Rakowitz, predstavnik "Balkan projekta", kazao je da je glavni cilj turnira edukacija mladih kroz fudbal.

"Mi hoćemo da kroz fudbal i turnire spojimo mališane različitih vjera, nacija iz različitih gradova i država i da ih odgojimo za bolji svijet, za bolji život u budućnosti. Nadam se da će doći i mnogi građani Distrikta da zajedno to podržimo", kazao je Rakowitz.

Tradicionalni međunarodni fudbalski turnir održat će se 28. i 29. maja na fudbalskim terenima FK "Izbor", Potočari-Brčko i Donji Rahić. Turnir će biti odigran u pet starosnih kategorija 2010., 2011., 2012., 2013. i 2014. godište.

Champions Trophy je jedinstvena svjetska organizacija za mlade fudbalere odobrena od UEFA-e koja omogućava veliki međunarodni format fudbalskih takmičenja po cijeloj Evropi i svijetu u uzrastu od 9 do 12 godina.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U Brčkom održano savjetovanje voćara majevičke regije

U Brčkom obilježen 'Dan narcisa'

Zapovjednik EUFOR-a kod gradonačelnika Brčkog

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo