Bosna i Hercegovina     | 25.05.2022. 10:10 |

Zajedno za bolje sutra, Kompanija dm uputila poziv za prijavu ekoloških projekata

FENA Saopćenje, Foto/ FENA

PROMOTIVNI SADRŽAJ: 

dm {ZAJEDNO} za bolje sutra

Kompanija dm uputila poziv za prijavu ekoloških projekata

Odabrane projekte dm će podržati u njihovoj realizaciji.

 

SARAJEVO, 25. maja (FENA) – Kompanija dm drogerie markt objavila je poziv svim organizacijama, udruženjima, institucijama i drugim registriranim pravnim licima da do 22.6.2022. prijave ekološke projekte koji direktno doprinose zaštiti i očuvanju okoliša.  

Poziv je upućen u sklopu krovne društveno odgovorne kampanje dm-a {ZAJEDNO} za bolje sutra, koja ove godine naglasak stavlja na ekologiju. Svi zainteresirani prijave mogu poslati isključivo putem online formulara koji se nalazi na platformi www.dm-zajedno.ba, na kojoj se nalaze i sve druge potrebne informacije, poput pravila i uslova za prijavu projekta, odgovori na često postavljena pitanja, ali i okvirni kriteriji odabira projekata. Uz popunjen online formular potrebno je dostaviti i opis projekta, razradu budžeta te fotografiju lokacije na kojoj će projekt biti realiziran.

„Ove godine našu društveno odgovornu kampanju {ZAJEDNO} za bolje sutra posvećujemo ekologiji kroz podršku odabranim eko projektima koji za cilj imaju zaštitu i očuvanje prirode. Neodvojiv dio poslovne filozofije dm-a je održivost, a konkretno ekološku održivost živimo kroz sve segmente poslovanja, stvarajući tako mogućnosti i za naše zaposlenike, kupce i cjelokupnu društvenu zajednicu da nam se pridruže i daju svoj doprinos očuvanju okoliša.“ – izjavila je Admira Isaković, voditeljica Nabave i Marketinga dm-a.

Podrška odabranim projektima bit će realizovana kroz financiranje usluga i/li nabavke materijala i opreme za realizaciju projekata, donacijom dm proizvoda ili kombinacijom navedenih stavki, ovisno o potrebama navedenih u prijavi. Prijavljeni projekti mogu se odnositi na čišćenje i uređenje zelenih površina, čišćenje rijeka i korita, sadnju, pošumljavanje, postavku kanti za otpad i slično, a u izbor za podršku neće ući projekti koji se odnose na organizaciju i realizaciju edukacija i radionica.

Odabrani projekti bit će poznati 4.7. dok njihova realizacija treba biti završena do kraja oktobra 2022. godine.

Više informacija o dm drogerie markt d.o.o.

Više informacija o dm drogerie markt d.o.o. dm je na bosanskohercegovačkom tržištu prisutan od juna 2006. kada je otvorena prva dm prodavnica u sarajevskom naselju Dobrinja. Za 16 godina dm se pozicionirao kao vodeća kompanija u kategoriji drogerija sa više od 890 zaposlenika i 82 prodavnice u 43 grada te distribucijskim centrom u Sarajevu. U poslovnoj godini 2020/21. dm je u Bosni i Hercegovini ostvario promet od blizu 227 miliona KM. Asortiman dm-a obuhvata više od 15.500 proizvoda etabliranih svjetskih i domaćih proizvođača, među kojima je 27 dm robnih marki kao što su Balea, alverde, Mivolis, trend IT UP, Denkmit, babylove, dmBio i druge. U cjelokupnom asortimanu posebno mjesto zauzimaju organska hrana, prirodna kozmetika i ekološki prihvatljivi proizvodi.

Saopštenja za javnost na raspolaganju su Vam na  https://www.dm-drogeriemarkt.ba/pr-imediji/saopstenja-za-medije, a arhiva fotografija na https://www.dm-drogeriemarkt.ba/pr-imediji/fotografije-za-medije.

Za više informacija molimo Vas kontaktirajte:

Ajla Hadžić, menadžer Marketinga, dm drogerie markt d.o.o.

Tel: 033/778-300, e-mail: ajla.hadzic@dm-drogeriemarkt.ba 

Alena Kulenović - Delić, PR Director, agencija McCann

Tel: 033/267-121, e-mail: alena.kulenovic@mccann.ba

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Izabrani najpoželjniji poslodavci u BiH za 2023. godinu

Inicijativa kompanije dm - Uslove poziva ispunila 44 proizvođača iz BiH

Promo

ASA Banka predstavlja stambeni kredit uz fleksibilnu otplatu: Ratu skroji kako ti stoji!

M:tel: Svjetski dan telekomunikacija i informacijsko društva - Digitalne inovacije za održivi razvoj

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli