Sport     | 16.05.2022. 15:35 |

U Zagrebu održano državno prvenstvo BiH u umjetničkom i brzom klizanju

FENA Saopćenje, Foto/ FENA

SARAJEVO, 16. maja (FENA) - Zara Husedžinović osvojila je titlu državnog prvaka u umjetničkom klizanju u juniorskoj kategoriji, na državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine održanom u Zagrebu 14. i 15. maja ove godine. 

U kategoriji Advanced Novice titulu je osvojila Lana Galijašević, u kategoriji Intermediate Novice Lajla Mucić, u kategoriji Basic Novice Eva Sužnjević, u kategoriji Cubs Ada Korić, dok je u kategoriji Chicks slavila Atina Aleksandra Smirnov.

Srebrene medalje osvojili su Hena Uzunović, Sara Mujčić, Iman Bajramović Hergić i Alina Borovac, a bronzane medalje su uzeli Sofija Kljajić i Naja Maksić.

U seniorskoj konkurenciji u brzom klizanju (short track) slavio je Tarik Omeragić, dok je u kategoriji juniora prvi bio Ermin Raščić.

Savez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine bio je primoran da Državno prvenstvo održi  u Hrvatskoj jer u Bosni i Hercegovini trenutno ne postoje uslovi za održavanje takmičenja.

- U ovoj sezoni smo se oslanjali na obećanja, obaveze kao i solidarnost ljudi i institucija koje upravljaju sportskim objektima i ledenom plohom, te smo, zbog njihovog odnosa prema ovome sportu, ostali bez važnih planiranih događaja kao što su međunarodni kampovi i takmičenja - saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine.

Savez će o navedenoj situaciji obavijestiti predstavnike Međunarodnog olimpijskog komiteta, Međunarodne klizačke unije, kao i grada Barcelone, koji su u prošlosti ulagali u infrastrukturu kako bi bila dostupna sportistima, klizačima Kantona Sarajevo i Bosne i Hercegovine.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo