Bosna i Hercegovina     | 12.05.2022. 16:51 |

Položeno cvijeće na spomen-ploču podignutu poginulim pripadnicima MUP-a ZDK

FENA Saopćenje, Foto/ FENA/MUPZDK

ZENICA, 12. maja (FENA) - Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Dario Pekić i policijski komesar Rusmir Šišić položili su danas cvijeće na spomen-ploču podignutu pripadnicima ovog Ministarstva, poginulim u odbrambeno-oslobodilačkom ratu, kao i prilikom obavljanja policijskih poslova i zadataka.

Polaganje cvijeća je upriličeno u okviru obilježavanja 15. maja - Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Cvijeće su položili i predstavnici Sindikata policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, kao i predstavnici Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Grada Zenica, te Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja Zenica, saopćeno je iz ZDK.

Ministar Dario Pekić i policijski komesar Rusmir Šišić su naglasili da se obilježavanjem Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona iskazuje dužno poštovanje i čuva uspomena na sve pripadnike Ministarstva koji su u toku odbrambeno-oslobodilačkog rata dali svoje živote za državu Bosnu i Hercegovinu, kao i kolega koji su svoj život nesebično dali pri izvršavanju složenih policijskih zadataka u cilju očuvanju sigurnog ambijenta za dobrobit cjelokupne zajednice.

Također su naglasili da ovaj doprinos društvenoj zajednici nikada ne smije biti zaboravljen, te da se mora voditi konstantna briga o statusu njihovih porodica.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

MUPZDK poduzima planske aktivnosti na obezbjeđenju utakmice BiH - Ukrajina

U Zenici uhapšeno pet osoba zbog prometa droge i držanja oružja

Uspješno završena obuka za kriminalističke tehničare sa područja ZDK

Promo

Аlkaloid - Rezultati rada za period januar-marta 2024. godine 

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti