Stranačke aktivnosti     | 09.05.2022. 14:01 |

Priopćenje za javnost HSP BiH i H-B

FENA Saopćenje, Foto/ Arhiv

Prva konstituirajuća sjednica Predsjedništva Hrvatske stranke prava BiH i Herceg-Bosne održana je u Rami u subotu, 7. svibnja.

Hrvatska stranka prava BiH i Hrvatska stranka prava Herceg-Bosne potpisali su Sporazum i Protokol o ujedinjenju ovih stranaka još 22.12.2018. godine. Potpisivanju ovog Sporazuma prethodile su sjednice središnjih tijela ovih stranaka koja su jednoglasno prihvatila inicijativu o ujedinjenju stranaka te zadužila vodstva da sazovu zajednički sabor i provedu odluke.

Slijedom preuzetih obveza nakon dužih priprema sazvan je zajednički sabor koji je održan 15.01.2022. godine te izabrano novo vodstvo na čelu s novim Predsjednikom Zrinkom Cuvalo

Na konstituirajucoj sjednici Predsjedništva HSP BiH i H-B održanoj u subotu u Rami na kojoj su nazočili dužnosnici stranke iz svih županija upoznati su od strane novog Predsjednika gospodina Zrinka Cuvalo o tehnicko-pravnoj provedbi odluka sa Sabora održanog 15.01 2022. godine te da je stranka ishodila sve pravne akte od strane nadleznog suda potrebne za politicko djelovanje i prijavu na izbore sukladno Izbornom zakonu Bosne i Hercegovine.

Dužnosnike je pozdravio donedavni Predsjednik HSP BiH gospodin Stanko Primorac te ih informirao o svim važnim detaljima i odlukama koje su prethodile ujedinjenju ovih stranaka te obrazložio odluke podružnica županijskih vijeća Glavnog stana i Predsjedništva HSP BiH da če članstvo i svi izabrani dužnosnici u zakonodavna i izvršna tijela vlasti u Bosni i Hercegovini od 15.01.2022. godine nastaviti politički djelovati u okviru HRVATSKE STRANKE PRAVA BIH HERCEG-BOSNE.

Nazočnima se prigodnim riječima obratio donedavni predsjednik HRVATSKE STRANKE PRAVA HERCEG-BOSNE gospodin Ivan Tokić.

Predsjednik Hrvatske stranke prava BiH i Herceg-Bosne Zrinko Cuvalo ove stranke je predstavljao i u Hrvatskom Narodnom Saboru Bosne i Hercegovine jos od prosle godine a formalno-prayno je član Predsjedmištva HNS-a BiH od prošlog redovnog Izbornog Sabora HNS-a BiH. te je nazočne dužnosnike informirao o aktivnostima i odlukama HNS-a BiH.

Na prijedlog Predsjednika HSP BiH i H-B gospodina Zrinka Čuvalo jednoglasno je potvrden Glavni tajnik HSP BHH-B dipl.oet Tihomir Zovak koji je nazočne dužnosnike informirao o najnovijim tehnickim pripremama stranke, za Opće izbore 2022. godine u Bosni i Hercegovini ukoliko Predsjedništvo HSP Bi H-B donese odluku o izlasku na izbore.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel