Sport     | 29.04.2022. 14:19 |

Duvnjak: Stvaramo tim za budućnost, ali ne odustajemo od pobjeda i rezultata

FENA Vehid Begunić, Foto: Vehid Begunić

ZENICA, 29. aprila (FENA) – U nekadašnjem derbiju elitnog razreda bosanskohercegovačkog nogometa, zenički Čelik će sutra, u okviru 24. kola Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine – Centar, ugostiti na Bilinom polju brezanski Rudar (17.00 sati).

 

Brezani su sa samo 13 bodova predzadnji na tablici, dok je Čelik sa 45 bodova treći, ali s velikim zaostatkom za vodećim dvojcem, Stupčanicom iz Olova (58 bodova) i visočkom Bosnom (57), koji će se do kraja sezone boriti za prvo mjesto i razigravanje za plasman u Prvu ligu FBiH.

Novi šef struke zeničkog tima Armin Duvnjak, koji se tek prošle godine zvanično oprostio od aktivnog igranja te nedavno, s 32 godine života postao ponajmlađi prvi trener u historiji Čelika, preuzeo ekipu i uspio je konsolidirati. U dosadašnjih sedam utakmica - šest prvenstvenih i jedna u Kupu, Zeničani su pod njegovim vodstvom ubilježili isto toliko pobjeda te gol razliku 27:3.

- Zadovoljstvo je i velika odgovornost biti trener Čelika. Ogromna je čast i zadovoljstvo da s klupe vodim klub u kojem sam proveo svoje najbolje godine života - kazao je na svojoj prvoj pres-konferenciji od preuzimanja tima mladi Duvnjak.

Najavio je kako će nastaviti raditi ozbiljno kao i do sada te podizati samopouzdanje tima, koji bi se već naredne sezone trebao boriti za plasman u viši rang.

- Važno je da stvaramo tim za budućnost, ali i da naši mladi igrači naredne sezone budu konkurentni za tim. Naravno, nećemo odustajati ni od rezultata i pobjeda pa, uz svo uvažavanje protivnika, idemo na pobjedu i sutra.

Cilj je da postepeno dižemo formu, jer koliko god da sam zadovoljan ovim pobjedama, smatram da nismo ekipa koja je dostigla svoj maksimum. Ne bih bio sretan da pobjeđujemo, a da znam da smo dostigli svoj maksimum - istakao je Duvnjak.

Pozvao je navijače da se odazovu te ih podrže na sutrašnjem meču, jer, kako je kazao, njihove “pobjede imaju smisla i značaj” ako ih dijele s navijačima. Klub se i dalje nalazi u teškom položaju, ali smatra kako je to, ipak, “najbolja sportska priča” te da će se Čelik vratiti jači.

Zadovoljstvo što su rokadom klupskih trenera, nakon drugog kola proljećnog dijela te remija protiv Krivaje na Bilinom polju, uspjeli postići željeni efekat, izrazio je i v. d. direktor Emir Ćerim. On je podsjetio kako je bivši trener prvog tima Pavle Skočibušić prebačen u juniorski pogon, a dosadašnji trener juniora, Armin Duvnjak, preuzeo seniorski tim.

Ćerim je napomenuo kako su juniori Čelika prošle godine, pod vodstvom Duvnjaka, igrali finale play-offa za plasman u Premijer ligu BiH za juniori, ali da, po njegovom mišljenju, zbog nekih sudijskih odluka u finalu protiv ekipe Tuzla City, u tome nisu i uspjeli.   

Duvnjak je, napomenuo je Ćerim, odmah po preuzimanju prve ekipe “prvom timu priključio nekolicinu juniora”.

- Danas imamo situaciju da je u prethodnoj utakmici, protiv Batona u Sarajevu, među 20 naših igrača bilo 12 igrača ispod 21 godine. A u početnom sastavu njih je šest bilo ispod 21 godine. Prosjek godina bio je 21 godinu, što je mislim raritet u bh. fudbalu - podvukao je Ćerim.

Izrazio je nezadovoljstvo izostankom podrške navijača te istakao kako su samo prihodi od prodaje ulaznica i podrške Grada Zenica stavke koje nisu uspjeli ispuniti u prošlogodišnjem budžetu kluba.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Čelik se razišao s trenerom Duvnjakom, do polusezone na klupi pomoćnik Izudin Kamberović

Čelik osigurao plasman u baraž za Prvu ligu FBiH, a uskoro će imati i deblokiran račun

Čelik u drugi dio sezone ulazi s ambicijama da zadrži lidersku poziciju

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel