Bosna i Hercegovina     | 27.04.2022. 20:05 |

TK - U četvrtak isplata egzistencijalnih naknada za boračku populaciju i socijalnih davanja

FENA Anisa Mahmutović, Foto: FOTO: Anisa Mahmutović

TUZLA 27. april (FENA) - Ministarstvo finansija Tuzlaskog kantona će četvrtak izvršiti uplatu socijalnih davanja i egzistencijalnih naknada za boračku populaciju.

- Bit će izvršena uplata egzistencijalnih naknada za boračku populaciju za april mjesec u iznosu od oko 882,4 hiljade KM. Ovim pravom obuhvaćeno je 4.644 korisnika - izjavio je ministar finansija u Vladi TK Suad Mustajbašić.

Uplate će biti izvršene i za korisnike socijalnih davanja, odnosno korisnika stalne novčane pomoći, jednokratne novčane pomoći, dječijeg dodatka, uvećanog dodatka za djecu, pomoći u prehrani djeteta, jednokratna pomoć za opremu novorođenog djeteta, hraniteljstvo i podršku pronatalitetnoj politici. Ukupan iznos oblika socijalne zaštite se isplaćuje u vrijednosti od 1,3 miliona KM.

Ministar Mustajbašić je naglasio da će dječiji dodatak za april mjesec biti isplaćen u uvećanom iznosu, ali i da će se razlika uvećanja za navedeni oblik socijalnog davanja utvrđena za mart, isplatiti prilikom isplate za mjesec april.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Skupština Tuzlanskog kantona usvojila rebalans Budžeta uvećanog za 70,5 miliona KM

U Tuzlanskom kantonu u ponedjeljak isplata socijalnih davanja

TK - Za demobilisane borce sutra isplata uvećanih egzistencijalnih naknada

Promo

Аlkaloid - Rezultati rada za period januar-marta 2024. godine 

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti