Magazin     | 22.04.2022. 12:08 |

Međunarodni Dan prodavaonica ploča obilježava se u subotu i u Mostaru

FENA Saopćenje, Foto/ Arhiva

MOSTAR, 22. travnja (FENA) - Međunarodni dan prodavaonica ploča (Record Store Day) i ove će se godine obilježiti u Mostaru pa je tako Tarantula Comic store za ovu subotu, uz živu svirku legendarnog mostarskog umjetnika Željka Martinovića (Bad Blues band), druženje i razgovor, pripremila i prigodne popuste.

 

Record Store Day proslavlja se u cijelome svijetu svake četvrte subote u travnju specijalnim glazbenim izdanjima, koncertima, druženjima i prigodnim popustima. 

"Tradicionalno i ove godine pridružujemo se globalnoj manifestaciji kojom obilježavamo 'Svjetski dan prodavaonica ploča', koji po četvrti put organiziramo u Mostaru, koji ove godine pada u subotu 23. travnja", priopćili su organizatori.

Podsjećaju kako je Record Store Day pokrenut radi slavljenja te jedinstvene kulture uživanja, konzumiranja i stvaranja glazbe koja se odvija po malim neovisnim prodavaonicama ploča, koje su se zbog interneta i velikih korporacija našla na rubu izumiranja. Ideja je objeručke prihvaćena od strane vlasnika dućana, mušterija i glazbenika, pa je od 2007. treća subota u mjesecu travnju dan koji se slavi u prodavaonicama ploča diljem svijeta.

U Tarantuli ove godine očekuju rekordan broj posjetitelja jer se, zbog covid mjera, prethodne dvije godine manifestacija nije fizički održavala.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

ZDK - Dan Armije RBiH obilježen defileom, odavanjem počasti i akademijom

Obilježavanje 30. godišnjice od zatvaranja logora Gabela

U petak obilježavanje 31. godišnjice formiranja 4. korpusa Armije RBiH

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel