Bosna i Hercegovina     | 21.04.2022. 15:50 |

Zvizdić - Mijatović: Sankcionirati i zaustaviti sve one koji provode antiustavne aktivnosti

FENA Saopćenje, Foto/ Parlament BiH Denis Zvizdić

SARAJEVO, 21. aprila (FENA) - Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić razgovarao je danas u Sarajevu s poslanikom u njemačkom Bundestagu Borisom Mijatovićem, a teme razgovora su bile evropske i NATO integracije Bosne i Hercegovine, predstojeći izbori, ekonomski razvoj, kao i moguće povećanje broja vojnika pri misiji EUFOR ALTEA u cilju očuvanja stabilnosti.

Zvizdić i Mijatović su se složili da je Bosna i Hercegovina strateški izuzetno važna zemlja za mir u regionu i da je Njemačka imala važnu ulogu u ekonomskom razvoju i evropskoj perspektivi BiH.

Poslanik Mijatović je rekao da BiH u Bundestagu ima iskrene prijatelje kojima je važno da se zaštiti teritorijalni integritet i suverenitet BiH i da se očuva mir i stabilnost u BiH i regionu. Rekao je i da poslanici u Bundestagu razumiju izazove s kojima se suočava BiH i da u narednom periodu reakcija svih koji se zalažu za mir u BiH treba da bude fokusirana na zaustavljanje odlaska mladih ljudi, na jačanje privrede, ekonomije, energetskog sektora, te kvalitetnog zdravstvenog i obrazovnog sistema.

Zvizdić i Mijatović su se složili da se predstojeći izbori trebaju održati i da je došlo vrijeme da se sankcioniraju i zaustave svi oni koji provode antiustavne aktivnosti, ugrožavaju suverenitet i teritorijalni integritet BiH, kao i one koji su evidentni učesnici u koruptivnim i kriminalnim aktivnostima.

Zvizdić se zahvalio poslaniku Mijatoviću na interesiranju za stanje u BiH i na zagovaranju evropske budućnosti BiH.

Sastanku je prisustvovala i ambasadorica SR Njemačke u BiH Margret Uebber - saopćeno je iz Zvizdićevog kabineta, prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Članovi Grupe prijateljstva PSBiH razgovarali sa članovima Grupe prijateljstva Parlamenta Austrije

Delegacija PSBiH učestvuje na konferenciji Lige parlamentaraca za Al - Quds u Istanbulu

Održana sjednica Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj PSBiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu