Bosna i Hercegovina     | 19.04.2022. 15:52 |

Radionica o pripremi za školu za djecu u Tomislavgradu

FENA Mario Loncar, Foto: Mario Lončar

TOMISLAVGRAD, 19. travnja (FENA) - Edukacijsko savjetodavni centar "Magis", nevladina organizacija iz Tomislavgrada, organizira radionice o pripremi za školu za djecu od pet do sedam godina koje će se održati od 27. travnja do 7. svibnja.

Cilj radionice je unaprjeđenje mentalnog zdravlja i pružanje psihosocijalne podrške kroz pripremljeni ciklus od pet radionica koje će provoditi dvije članice spomenute organizacije pedagog i edukacijski rehabilitator Božana Delać i logoped Kristina Mladina.

"Radionice su namijenjene djeci predškolskog uzrasta, a provodit će se u manjim grupama djece kroz individualni i grupni rad s ciljem poticanja razvoja grafomotorike, fonološke svjesnosti, osnovnog poznavanja brojeva, brojnosti, slova, odnosa u prostoru i drugih vještina za koje se očekuje da ih dijete barem okvirno poznaje prilikom upisa u školu", kazala je Delać.

Po njezinim riječima, radom u grupi djeca će se učiti poštivanju pravila, grupnom radu, suradnji s drugima i pozitivno usmjerenoj komunikaciji.

"Uz otkrivanje i podržavanje jakih strana svakog djeteta zapažat ćemo ono u čemu dijete treba dodatnu podršku te uputiti roditelje kako na tim područjima raditi s djetetom. Nakon svake radionice dijete bi trebalo ponijeti kući materijale za dodatni rad", navodi Delać.

Uz rad s djecom kombinirat će se i rad za stolom uz aktivnosti zabavnijeg i dinamičnijeg karaktera kako bi se zadržao interes djece i kako bi ih se pridobilo na suradnju jer se, kako kaže, dugoročno uči ono što ih istinski zanima.

"Kod djece je to zabava i igra. Već prvi dan prijava imamo velik broj zainteresiranih pa smatramo da su roditelji uočili vrijednost ove ideje. Bliže se upisi u školu, a roditelji nisu sigurni jesu li njihova djeca spremna, niti kako ih pripremiti, a to stvara stres koji itekako osjete i djeca. Nadamo se da ćemo im na ovaj način donekle olakšati taj izazovan period", poručila je Delać.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Deset privatnih vrtića potpisat će s Gradom Mostarom ugovore o subvencioniranju smještaja

TK - Raspodjela sredstva za predškolski odgoj i obrazovanje

Programom obaveznog predškolskog odgoja bit će obuhvaćeno oko 3.170 djece u ZDK

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel