Bosna i Hercegovina     | 12.04.2022. 14:14 |

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 79

Forum mladih Naše stranke - U historiji Premijer lige BiH nikad nije bilo više namještanja utakmica

FENA Saopćenje, Foto/

SARAJEVO, 12. aprila (FENA) - Forum mladih Naše stranke je pozivao Tužilaštvo i UEFA-u da ispitaju kriminal i namještanje utakmica u Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH (N/FSBiH) i Premijer ligi. 

- U historiji Premijer lige BiH nikad nije bilo više namještanja utakmica. N/FSBiH na čelu s Vicom Zeljkovićem vodi ligu na dobro poznati mafijaški način te namješta utakmice klubova po etnonacionalnom političkom ključu. Pozivamo Tužilaštvo da se pozabavi ovim, ali i UEFA-u da pogleda utakmice ove i prošle sezone. Time bi utvrdili da je većina utakmica u najmanju ruku nepravedno suđena. Iako se politika ne bi trebala baviti sportom, činjenica da NFSBiH vodi Dodikov sestrić dovoljno govori o politizaciji ove nekada ponosne ustanove u državi - navode iz foruma mladih Naše stranke.

To, kako dodaju, sigurno nije motivacija mladima da se ikada počnu baviti bilo kakvom vrstom profesionalnog sporta. Zbog politike upletene u sport, zemlja koja je nekada davala svjetske sportiste i šampione sada zbog nekolicine politički postavljenih nekompetentnih podobnika u svim sportovima nema nikakve rezultate.

- Na skoro svim tabelama smo među zadnjima već predugo. Tako da nije ni čudo da se mladi ljudi često odlučuju za igranje u komšijskim/susjednim zemljama - saopćeno je iz Naše stranke.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Prezentirana Strategiju razvoja nogometa za žene i djevojčice od 2025/2029. godine

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost SDP-a, Naše stranke i NiP-a

Promo

 Gaming for New Generations: Mostar postaje središte razvoja gaming industrije

Obilježen Dan Telekoma Srpske

Telemach fondacija i ETF Sarajevo slave i nagrađuju mlade inovatore