Kultura     | 08.04.2022. 10:02 |

Promocijom monografije Manuela Martinovića završava Napretkov tjedan kulture

FENA Saopćenje, Foto/ FotoFENA/HKD Napredak

MOSTAR, 8. travnja (FENA) - Promocijom monografije "Austrougarske utvrde u Bosni i Hercegovini", autora Manuela Martinovića, člana HKD Napredak završit će Napretkov tjedan kulture 2022.

Promocija će biti upriličena večeras, 8. travnja, u 19 sati u Galeriji kraljice Katarine Kosača u Mostaru, najavljeno je iz HKD Napredak.

Manuel Martinović rođen je u Mostaru 1976. godine. Osnovnu školu i gimnaziju završio u Mostaru. Diplomirao je 2000. godine na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostar kao diplomirani pravnik. Predsjednik je i osnivač Udruge za zaštitu fortifikacija "Werk" u Mostaru.

U slobodno vrijeme terenski je istraživač i entuzijasta vojne povijesti. Bavi se zaštitom fortifikacijske kulturne baštine, istraživanjem fortifikacija u regiji i BiH, organizacijom izložbi, predavanja, konferencija i dr.

Autor je mnogih popularnih, stručnih i znanstvenih članaka na temu lokalne vojne povijesti s fokusom na razdoblje između 1878.-1918., objavljenim u mnogim godišnjacima, časopisima, magazinima i portalima.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Čestitka HKD Napredak povodom Ramazanskog bajrama

Središnja uprava HKD 'Napredak' donijela Odluku o osnivanju Kluba gospodarstvenika

Čestitka Središnje uprave HKD Napredak prigodom 32. obljetnice HVO-a

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel