Bosna i Hercegovina     | 07.04.2022. 14:42 |

HNS: Izetbegović otvoreno želi srušiti Daytonski mirovni sporazum

FENA Saopćenje, Foto/ Arhiva

MOSTAR, 7. travnja (FENA) - Hrvatski narodni sabor BiH oglasio se u četvrtak priopćenjem za javnost u kojem navodi "kako su posljednji medijski istupi gospodina (Bakira) Izetbegovića otvoreni napad i pokušaj rušenja Daytonskog mirovnog sporazuma".

 

 

Uz to, kako navode, njegovi nasrtaji na izjave specijalnog predstavnika SAD-a za zapadni Balkan su "nedvojbeno protivljenje politici SAD-a koja je naš strateški partner".

"Gospodin Escobar provodi politiku institucija SAD-a koja se očito ne dopada bošnjačkim političkim strankama. Štoviše, stječe se dojam da će takvi nasrtaji biti pojačani od strane Izetbegovića i poltronskih, tobože lijevih političkih opcija, koje se uvijek nađu da posluže kao alibi Izetbegovićevim opstrukcijama", ističu iz HNS-a.

Kako navode, tri konstitutivna naroda i njihova legitimna politička volja su izvor suverenosti, stabilnosti i funkcionalnosti Bosne i Hercegovine.

"Iza loših spinova o većinama i manjinama kriju se otvorene namjere političkog dokidanja prava hrvatskom konstitutivnom narodu i svih ljudskih i građanskih prava koje jamči upravo Daytonski mirovni sporazum", stoji u saopćenju.

Nadalje se naglašava kako Hrvatski narodni sabor (HNS) daje snažnu potporu pristupu SAD-a i Escobaru, kao i nastojanjima da se postigne konačni dogovor.

"Upućujemo poruke zahvale gospodinu Escobaru na jakom angažmanu i svjesnosti kriznog razdoblja kroz koji BiH prolazi. Bez postizanja konačnog rješenja o izmjenama Izbornog zakona i ograničenih reformi Ustava BiH, bošnjačke stranke će nedvojbeno nastaviti proces rušenja Daytonskog sporazuma kao barijere unitarističkim i svim drugim tendencijama protivno politici SAD-a i Europe", kažu iz HNS-a.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HNS-a BiH

Priopćenje za javnost HNS-a BiH

Priopćenje za javnost HNS-a BiH

Promo

Novi ciklus Škole plivanja na Olimpijskom od 15. maja

m:tel Siguran NET - zaštita na mobilnom i kućnom internetu

Аlkaloid - Rezultati rada za period januar-marta 2024. godine