Kultura     | 29.03.2022. 11:16 |

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 79

Općina Centar nastavlja podršku organizaciji Sarajevo Film Festivala

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. marta (FENA) - Cijeneći značaj Sarajevo Film Festivala, jednog od najvećih kulturnih projekata u glavnom gradu BiH, a koji se najvećim dijelom priprema i realizira na području centralne gradske općine, danas je u Općini Centar organizirano potpisivanje protokola na osnovu kojeg se iz općinskog budžeta dodjeljuje 25.000 KM Udruženju "Obala Art Centar".

Protokol je u ime Općine Centar potpisao načelnik Srđan Mandić, a u ime Udruženja "Obala Art Centar" predsjednik Mirsad Purivatra.

Načelnik Mandić poručio je da Općina Centar snažno podržava organizaciju Sarajevo Film Festivala o čijem značaju svjedoče brojni uspjesi tokom svih godina od kada se Festival organizira.

- Zadovoljstvo nam je da se uspješna dosadašnja saradnja sa Udruženjem "Obala Art Centar" koje organizira Sarajevo Film Festival nastavlja i dalje. Raduje me da možemo reći da smo ove godine i sa finansijskog ali i organizacionog aspekta unaprijedili podršku organizaciji Festivala. SFF je manifestacija od posebnog značaja za državu BiH, Grad Sarajevo, a posebno za Općinu Centar zbog toga što se najveći broj festivalskih aktivnosti realizira upravo na području ove lokalne zajednice. Zadovoljstvo nam je što možemo da budemo dio ovog projekta i želim i ovaj put da poručim predsjedniku Mirsadu Purivatri, novom direktoru Festivala Jovanu Marjanoviću i kompletnoj ekipi, da će u ovoj Općini imati dobrog i pouzdanog partnera i da će nam biti zadovoljstvo uvijek odazvati se na njihove pozive - poručio je Mandić.

Dodao je da će i ove godine Općina Centar po uzoru na prošlogodišnji Festival u Centru koji se održavao u Radićevoj ulici organizirati slične manifestacije, o čemu će javnost biti blagovremeno upoznata.

Predsjednik Purivatra je u ime Udruženja "Obala Art Centar" zahvalio načelniku Srđanu Mandiću koji je, kako navodi Purivatra, od početka načelničkog mandata davao podršku Festivalu.

- Za ovih godinu dana osim Sarajevo Film Festivala otvorili smo i neke druge mogućnosti saradnje, što nas posebno raduje. Želim da vidim da će SFF ali i drugi projekti koje ćemo do kraja godine najaviti biti nešto što će umnogome doprinijeti kvalitetu kulturnog života u Sarajevu, ali i cijeloj Bosni i Hercegovini. Siguran sam da će novi direktor Festivala Jovan Marjanović, koji će ove godine voditi Festival, donijeti neke nove vrijednosti ne samo na kulturnom nego i na društvenom planu - kazao je Purivatra.

Direktor Marjanović izrazio je riječi zahvalnosti načelniku Mandiću na snažnoj podršci koja je od velikog značaja za organizaciju Festivala.  

- Ovodišnji Sarajevo Film Festival dočekujemo u mnogo boljim uslovima uzimajući u obzir epidemiološku situaciju. Ove godine očekujemo povratak publike u kina, brojne posjetioce izvan Sarajeva, građane Sarajeva, turiste. Podrška lokalne zajednice u tom smislu znači nam jako puno i još jednom hvala na tome - istakao je Marjanović.

Potpisivanju protokola prisustvovali su i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport, Lejla Dizdarević te administrativni direktor Sarajevo Film Festivala Dževad Mujan, sapćeno je iz Općine Centar Sarajevo. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Marjanović: Palestinskom reditelju Eliji Suleimanu Počasno Srce Sarajeva

Počeli radovi na uređenju arheološkog parka Kalin-hadži Alijina džamije

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu