Bosna i Hercegovina     | 25.03.2022. 21:21 |

Veleposlanik RH demantira medijske navode da je Europsko vijeće odbilo navodni Plenkovićev prijedlog o odgodi izbora u BiH

FENA Agencije, Foto/ Hina

SARAJEVO, 25. ožujka (FENA) - Veleposlanik Republike Hrvatske u Bosni Hercegovini Ivan Sabolić demantirao je navode pojedinih medija iz Sarajeva kako je Europsko vijeće odbilo navodni prijedlog premijera Plenkovića da izbori u BiH budu odgođeni ukoliko ne dođe do izborne reforme.

Veleposlanik je u svojoj izjavi podsjetio da je cijela Europska unija u svom Strateškom kompasu prepoznala ustavnu arhitekturu BiH te kako je ta činjenica, dodaje,  uz zaključke koje je Hrvatska predložila, a Vijeće usvojilo, signal da je Europska unija spremna "dodatno se angažirati na najvišoj razini s predstavnicima političkih stranaka u BiH da se postigne dogovor o izbornom zakonu".

-Neslužbenom pričom o odbijanju navodnog hrvatskog prijedloga o odgodi izbora na Europskom vijeću, koja je potpuno izmišljena i netočna, očito se želi umanjiti prepoznati i prihvaćeni konstruktivni napor premijera Plenkovića i Vlade Republike Hrvatske kako bi se žurno došlo do političkog dogovora o ograničenoj ustavnoj reformi i o reformi izbornoga zakona u Bosni i Hercegovini, navodi veleposlanik Sabolić.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Schmidt: O nadležnostima Centralne izborne komisije BiH se ne može pregovarati

OSCE osuđuje odluke NSRS o izbornom zakonu

Trivić: Narodni front neće podržati Izborni zakon koji 'gura' Dodik

Promo

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije