Servisne informacije     | 21.03.2022. 12:31 |

EPBiH : Otvoren Centar za potrošače Podružnice 'Elektrodistribucija' Sarajevo

FENA Saopćenje, Foto/

SARAJEVO, 21. marta (FENA) - U novootvorenom savremeno opremljenom Centru za potrošače Podružnice "Elektrodistribucija" Sarajevo kupci sa područja Kantona Sarajevo na jednom mjestu mogu dobiti sve informacije u vezi sa snabdijevanjem električnom energijom i priključenjem na elektrodistributivnu mrežu.

- Kao kompanija sa dugom tradicijom pružanja usluga kupcima, otvaranje savremenog Centra za potrošače nastavak je unapređenja naših odnosa i usluga - saopćeno je iz JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo. 

U Centru za potrošače omogućeno je podnošenje zahtjeva za izdavanje svih vrsta elektroenergetskih saglasnosti, prethodnih, privremenih ili stalnih, kao i saglasnosti za novi ili izmjenu postojećeg priključka, promjenu naziva kupca, povećanje priključne snage.

Kupcima je omogućena i prijava kvara na elektrodistributivnoj mreži, brojilu ili uređaju koji upravlja tarifama, kao i prijava neovlaštenog korištenja električne energije. Naplatu troškova u ime "Elektrodistribucije" Sarajevo vrši BH Pošta ili komercijalne banke.

Ukoliko kupac prostor u svom vlasništvu ustupa na korištenje drugoj osobi, u Centru za potrošače će biti obrađen zahtjev bez obzira na koju općinu u Kantonu Sarajevo se odnosi.

U Centru za potrošače kupci mogu predati i potpisane ugovore o snabdijevanju električnom energijom i korištenju distributivne mreže.

Omogućena je i aktivacija usluge e-račun i e-planska koje nude niz pogodnosti.

Plaćanje računa za električnu energiju nije moguće izvršiti u Centru za potrošače.

Kupcima je plaćanje računa za električnu energiju omogućeno putem digitalnih kanala, te na šalterima poslovnih banaka i BH Pošte.

Radno vrijeme Centra je radnim danima (ponedjeljak-petak) od 7.30 do 15.30 sati. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

KSB: Praštalo uručio zahvalnice članovima Vlade za podršku u radu

Jednosatni štrajk upozorenja u rudnicima iz Koncerna EPBiH, zenički rudari ni danas neće sići u jame

Potpisani ugovori za izgradnju fotonaponskih elektrana Gračanica 1 i 2

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel