Ekonomija     | 17.03.2022. 13:41 |

Vlada FBiH o zabrani izvoza šumskih drvnih sortimenata

FENA Saopćenje, Foto/ Emanuel Soča

MOSTAR, 17. ožujka (FENA) - Vlada Federacije BiH je usvojila informaciju Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a vezanu za njen zaključak od 14.6.2018. godine i akt Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH od 14. 3. 2022. godine.

Vlada je dala pozitivno mišljenje na tekst prijedloga Odluke o privremenoj zabrani izvoza određenih šumskih drvnih sortimenata, koji je uputilo Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, pod uvjetom da prije upućivanja teksta Odluke na usvajanje Vijeću ministara BiH bude utvrđeno da ova odluka neće imati negativne efekte za BiH u smislu naknade štete po već zaključenim/važećim ugovorima za izvoz trupaca, odnosno da bude dopunjena tako da se ne odnosi na važeće zaključene ugovore.

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva zaduženo je da današnji zaključak dostavi Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici usvojila izvještaje o prošlogodišnjem o radu Federalnog stožera civilne zaštite i Nadzornog odbora Union banke d.d. Sarajevo, te potvrdila da je Nadzorni odbor Hrvatske pošte d.o.o. Mostar dostavio izvještaj o svom radu za 2021. godinu.

Usvojen je i izvještaj o provedbi Strategije za unapređenje prava i položaja osoba sa invaliditetom u FBiH (2016-2021), koji je pripremilo Koordinacijsko tijelo Vlade FBiH za praćenje, usmjeravanje i izvještavanje o realizaciji aktivnosti Strategije, a podnijelo ga Federalno ministarstvo rada i socijalne politike. Vlada je ovo ministarstvo zadužila da pokrene pripreme za izradu strateškog dokumenta za oblast invalidnosti za novo strateško razdoblje.

Na prijedlog Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, Vlada je usvojila izvještaj o monitoringu gospodarskih društava iz oblasti industrije u 2020. godini.

Usvojen je i kvartalni izvještaj o provedbi projekta „Energetska efikasnost u BiH“ za FBiH (AF- dodatno finansiranje) za razdbolje listopada - prosinac 2021. godine, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Delegacija Vlade Federacije BiH na otvaranju obnovljene džamije Arnaudija 

Nikšić, Kraljević i Mijatović razgovarali sa delegacijom Saveza samostalnih sindikata BiH

Za poboljšanje cestovne infrastrukture i sigurnost u prometu odobren utrošak 22 miliona KM

Promo

Novi ciklus Škole plivanja na Olimpijskom od 15. maja

m:tel Siguran NET - zaštita na mobilnom i kućnom internetu

Аlkaloid - Rezultati rada za period januar-marta 2024. godine