Bosna i Hercegovina     | 05.03.2022. 13:42 |

Predstavnici Crvenog križa F BiH posjetili izbjeglice iz Ukrajine u Međugorju

FENA Saopćenje, Foto/ Crveni križ FBiH

MEĐUGORJE, 5. ožujka (FENA) - Predstavnici Crvenog križa Federacije BiH posjetili su pansion u Međugorju u kojem su smještene izbjeglice iz Ukrajine.

U pansionu je trenutno smješteno 18 osoba, od čega 4 odrasle žene i 14 djece, koji su kroz razgovor izrazili veliku zahvalnost Crvenom križu i građanima na gostoprimstvu i podršci, priopćeno je iz Crvenog križa FBiH.

Ističe se kako su predstavnici Crvenog križa općine Čitluk stalno na terenu pružajući im, uz koordinaciju s tajništvom Crvenog križa Hercegovačko-neretvanske županije, značajnu pomoć.

U cilju što boljeg odgovora na aktualnu situaciju održan je i koordinacijski sastanak između federalnih, županijskih i općinskih predstavnika Crvenog križa na kojem su dogovorene aktivnosti Crvenog križa u narednim danima kada se očekuje dodatni priljev izbjeglica iz Ukrajine.

Navedeno je kako će Crveni križ, osim humanitarne pomoći, psihosocijalne podrške i aktivnosti Službe traženja, pružiti i usluge testiranja na covid-19 putem antigenskih testova prilikom dolaska novih izbjeglica, a prije samog smještaja kako bi se preveniralo potencijalno širenje zaraze.

Inače, u subotu je održan i dodatani seminar osvježenja znanja iz oblasti Službe traženja i obnavljanja obiteljskih veza.

Crveni križ Federacije BiH će, kako navode, kroz svoju strukturu nastaviti pružati podršku izbjeglicama koje budu pristizale u našu zemlju.

Aktivan je i humanitarni broj 17023 putem kojega građani mogu donirati 2 marke za pomoć ugroženom stanovništvu Ukrajine, navedeno je u priopćenju.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Rusija zabranjuje visokim dužnosnicima da podnose ostavke, mnogi postali 'skeptični' prema ratu

Ukrajina ponovo meta noćnih napada dronovima

NATO bi mogao tražiti od članica povećanje zaliha streljiva

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu