Sport     | 03.03.2022. 11:27 |

Davis cup - Teniseri BiH uspješno završili pripreme za meč protiv Tunisa

FENA Hasan Selhanović, Foto: TSBiH

SARAJEVO, 3. marta (FENA) - Bosanskohercegovačka teniska reprezentacija u Tunisu je uspješno završila četvorodnevne pripreme za meč Prve svjetske grupe Davis cupa protiv domaće selekcije Tunisa, koji će se igrati u naredna dva dana.

Bh. tim u Tunis je doputovao u najjačem sastavu - Damir Džumhur, Mirza Bašić, Nerman Fatić i Tomislav Brkić. 

Iako je kišovito i hladno vrijeme pratilo pripreme najboljih bh. tenisera, treninzi i pripreme za meč protiv Tunisa odrađeni su po planu.

Najvažnije je da su svi reprezentativci zdravi i da su nakon testiranja PCR testom negativni na korona virus Covid -19, što znači da će selektor Zoran Zrnić na raspolaganju imati sve pozvane igrače. 

Selekciju Tunisa će predvoditi Malek Jaziri, nekadašnji 42. igrač svijeta. U sastavu domaćina su još Moez Echargui, Aziz Ouakaa, Wissam Abderrahman. Selektor Davis Cup reprezentacije Tunisa je Walid Jallali.

Pobjedom u meču protiv Tunisa reprezentacija Bosne i Hercegovine bi obezbijedila opstanak u Prvoj svjetskoj grupi, te bi nastavila put prema kvalifikacijama za finalni turnir najboljih osamnaest reprezentacija svijeta.

Danas će se obaviti izvlačenje parova i raspored igranja predstojećih mečeva u singlu i dublu koji su na programu 4. i 5. marta. Oba dana mečevi počinju u 11.00 sati.

U petak su po rasporedu dva meča singla. Subotnji raspored počinje igranjem dublova, a  po završetku parova na programu su preostala dva pojedinačna meča.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Davis cup - Teniseri BiH blagi favoriti protiv Bugarske

Meč teniskih Davis Cup reprezentacija Švedske i BiH otvaraju Mikael Ymer i Mirza Bašić

Teniseri BiH očekuju veliku podršku navijača u Stockholmu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu