Sport     | 23.02.2022. 10:25 |

Škola boksa Željezničar od 1. marta i u Hadžićima

FENA Saopćenje, Foto/ BK Željezničar

SARAJEVO, 23. februara (FENA) - Bokserski klub Željezničar je nakon skoro trideset godina pauze u radu, ponovno pokrenuo svoju čuvenu školu olimpijskog boksa. 

Treninzi se obavljaju u dvorani "Goran Čengić" Novo Sarajevo, a zbog velikog interesovanja  i želje da se ova plemenita vještina proširi na područiju Kantona Sarajevo sa radom počinje još jedna Željina sekcija. Od 1. marta s radom će početi škola boksa u u Hadžićima.

- Hadžići su mjesto koje definitivno zaslužuje da se njegovim građanima i njihovoj omladini ponudi olimpijski boks kao sport koji u sebi ima sve vrijednosti olimpijskog duha i takmičenja. S druge strane, svi dječaci i omladinci imat će mogućnost naučiti i pokazati svoja umijeća bokserskih tehnika koja će nakon usavršavanja tehnika boksa iste pokazivati na bokserskim ringovima širom Bosne i Hercegovine, kao i na međunarodnoj sceni. Vjerujemo da će se realizacija škole olimpijskog boksa Željezničar u Hadžićima pokazati kao pun pogotak u stvaranju novih šampiona sa ciljem sportskog življenja i zdravog odrastanja za Hadžičke dječake i omladince - saopćeno je iz BK Željezničar.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Memorijalni bokserski turnir "Hakija Turajlić" 28. oktobra u Sarajevu

Više od 150 boksera učestvovalo na međunarodnom turniru "Mustafa Hajrulahović Talijan"

Na 21. turniru 'Mustafa Hajrulahović - Talijan' bokseri iz 21 zemlje

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel