Bosna i Hercegovina     | 01.02.2022. 14:23 |

Snježne padavine na području BPK nisu uzrokovale probleme

FENA Elma Geca, Foto: Elma Geca

GORAŽDE, 1. februara (FENA) -Snježne padavine na području Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde nisu uzrokovale probleme. Regionalni I magistralni putevi su prohodni, a prema podacima Kantonalnog operativnog centra, nisu zabilježeni ni prekidi u snabdijevanju električnom energijom

Šef kantonalnog operativnog centra Ramo Živojević ističe da je stanje zadovoljavajuće. Regionalni I magistralni putevi su prohodni, dok se lokalni čiste po prioritetima koje utvrđuju jedinice lokalne samouprave u saradnji sa mjesnim zajednicama.

- Nismo imali do sada dojava o nekim problemima. Očekivane za ovo doba godine,  snježne padavine na području kantona nisu donijele probleme u odvijanju saobraćaja. Regionalni putevi R-448 Podkozara-Goražde-Hrenovica i R-448-a Osanica-Ilovača-Prača su prohodni, zimske službe su na terenu i rade na čišćenju saobraćajnica. Zbog ugaženog snijega i poledice na pojedinim dijelovima cesta saobraća se otežano te se vozačima sugeriše opreznija vožnja  – kazao je Živojević.

Visina snijega u nižim predjelima iznosi oko 5 cm,  u višim oko 40 cm, a za sada  nije bilo ni problema u snabdijevanju električnom energijom.

- Vodostaji svih vodotokova na području BPK Goražde su stabilni za ovo doba godine  i nema opasnosti od poplava. Očekivati je blago povećanje, ali ne očekujemo nikakve opasnosti od izlijevanja. Također,  nije zabilježena pojava novih, niti aktiviranje postojećih klizišta na području BPK Goražde  – istakao je šef Kantonalnog operativnog centra.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Usvajanjem Zakona stvoreni preduslovi za osnivanje Ureda za borbu protiv korupcije u BPK Goražde

Ćulov: Imamo uvjeravanja Nikšića i direktora JP ACFBiH da će se projekat brze ceste nastaviti

Vlada BPK Goražde - Odobrena isplata rata studentskih stipendija

Promo

ASA Banka predstavlja stambeni kredit uz fleksibilnu otplatu: Ratu skroji kako ti stoji!

M:tel: Svjetski dan telekomunikacija i informacijsko društva - Digitalne inovacije za održivi razvoj

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli