Bosna i Hercegovina     | 31.01.2022. 17:25 |

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 79

Skupština TK: Jačanjem inspekcija, jačamo institucije BiH

FENA Anisa Mahmutović, Foto: FOTO: Anisa Mahmutović

 TUZLA, 31.januara (FENA) - Održana je sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona tokom koje su zastupnici razmatrali informacije o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji koja je ocjenjena veoma lošom. Na dnevnom redu nalazili su se i prijedlozi izmjena i dopuna Zakona o inspekcijama TK, te razmatrani nacrti izmjena i dopuna Zakona o obrazovanju odraslih i Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju.

Kada je riječ o prijedlogu donošenja izmjena i dopuna Zakona o inspekcijama TK, zastupnici su jednoglasno istakli da ovome sektoru treba dati maksimalnu podršku u radu, kako bi bio uveden red u kontroli tržišta i institucijama.

- Treba jačati i potencirati ovaj sektor. Moramo povesti računa o resorima koji su nam bitni. Jačanjem insekcija, jačamo institucije Bosne i Hercegovine - izjavio je Midhat Čaušević, zastupnik Kluba Stranke demokratske akcije.

Zastupnici su također naglasili da kroz uvođenje izmjena i dopuna Zakona o inspekcijama, ne smije biti nedodirljivih, te da je izuzetno važno smanjiti rad na crno. 

Kod razmatranja izmjena i dopuna Zakona o obrazovanju odraslih i Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju, nije bilo diskusije. 

Sve predložene izmjene i dopune zakona jednoglsno su usvojene.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HNS-a BiH

Sjednica Predsjedništva HNS-a BiH u petak u Mostaru

Danas sjednica Vlade Federacije BiH povodom prve godine rada u ovom mandatu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu