Svijet     | 26.01.2022. 14:37 |

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 79

Austrija ukida policijski sat za nevakcinisane

FENA Internet

BEČ, 26. januara (FENA) - Policijski sat za nevakcinisane, koji je u Austriji stupio na snagu u novembru prošle godine u okviru borbe protiv COVID-19, prestaje u ponedeljak.

Premijer Karl Nehammer i ministar zdravstva Wolfgang Muckstein informisali su javnost u vezi s epidemijom koronavirusa.

Nehammer je naveo da uprkos brzom širenju omikron varijante u Austriji, to nije izazvalo ozbiljnije povećanje broja pacijenata na odjelima za intenzivnu njegu i u bolnicama.

Navodeći da se pomno prate dešavanja u vezi sa omikronom, Nehammer je rekao da će policijski sat za nevakcinisane osobe biti ukinut od ponedjeljka, 31. januara.

Ministar zdravstva Muckstein rekao je da dnevno bilježe i do 30.000 novozaraženih koronavirusom. Smatra da će val omikrona dostići najviši nivo u narednim danima, te će se nastaviti sa striktnim mjerama koje se već primjenjuju.

Muckstein je naveo da će neophodnost vakcinacije pomoći društvu da se pripremi za moguće varijante koronavirusa koje se mogu pojaviti nakon omikrona, prenosi Anadolu Agency (AA).

Zbog značajnog povećanja broja pacijenata na odjelima za intenzivnu njegu u periodu kada je u Austriji bila dominantna ​​delta varijanta koronavirusa, Vlada je uvela policijski sat za nevakcinisane u novembru 2021. godine i za vakcinisane u decembru.

Ograničenja za vakcinisane su ukinuta pred Novu godinu.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Članovi Grupe prijateljstva PSBiH razgovarali sa članovima Grupe prijateljstva Parlamenta Austrije

Troje poginulih u lavini u austrijskim alpama

Nehammer: Zapad mora tražiti načine mirne koegzistencije s Rusijom

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu