Bosna i Hercegovina     | 19.01.2022. 16:43 |

Čelnici Skupštine Brčko distrikta na sastanku s veleposlanicima Španjolske i Nizozemske u BiH

FENA Saopćenje

BRČKO, 19. siječnja (FENA) - Način rada Brčko distrikta preko dijaloga treba biti primjer, kako mladima tako i ostatku BiH - smatraju veleposlanici Španjolske i Nizozemske u BiH Teresa Lizaranzu i Jan Waltmans.

Kazali su to prilikom sastanka s čelnicima Skupštine Distrikta, pokazavši veliko zanimanje za funkcioniranje i razvitak ove lokalne zajednice, nudeći pomoć i potporu svojih veleposlanstava, priopćeno je iz Stručne službe Skupšine.

Predsjednik i dopredsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić i Ivo Filipović veleposlanike su upoznali s aktualnim političkim i ekonomskim stanjem u Distriktu.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić rekao je kako je politička situacija u Distriktu stabilna te kako Distrikt, od svoga formiranja do danas, njeguje kulturu dijaloga u rješavanju svih problema ove lokalne zajednice, kao i u procesu donošenja odluka, poštujući načelo transparentnosti.

- Drago nam je kada imamo priliku goste upoznati s realnom situacijom u Brčko distriktu jer mediji ponekad daju iskrivljenu sliku o ovoj lokalnoj zajednici – ocijenio je Milić.

Napomenuo je da je Distrikt u posljednje tri godine bio veoma aktivan u donošenju propisa i realizaciji važnih infrastrukturnih projekata te je kao primjer naveo donošenje novog Zakona o proračunu, Zakona o udrugama i fundacijama, Zakona o mirnom okupljanju i Zakona o sprječavanju sukoba interesa.

Dopredsjednik Skupštine Ivo Filipović zahvalio se veleposlanicima na posjetu i zanimanju za Distrikt i istaknuo da se realizacija infrastrukturnih projekata vrši onako kako je to propisano Statutom.

Sastanku je također nazočio i politički savjetnik veleposlanika Kraljevine Nizozemske Mirnes Kurtanović, navodi se u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Sastanak predstavnika Razvojne banke FBiH i komercijalnih banaka, cilj podrška razvoju bh. privrede

Magazinović razgovarao s Hunnom - Za godinu dana napravljen veliki napredak

Tribina NiP--a: Brčko distrikt treba da bude mjesto koje ekonomski i politički spaja u BiH sve politike

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo