Regija     | 19.01.2022. 10:20 |

Tisak: Do kraja dana nova inicijativa za smjenu Vlade Crne Gore

FENA Internet

PODGORICA, 19. siječnja (FENA) – U skupštinsku proceduru do kraja dana trebala bi biti upućena nova inicijativa za smjenu Vlade Crne Gore, objavila je jutrošnjem izdanju podgorička "Pobjeda".

Prema pisanju toga lista, već su dogovorena 44 potpisa zastupnika koji će podržati spomenutu inicijativu, iako je moguće da na dokumentu, koji će predati Skupštini, bude 27 zastupničkih potpisa, a što je dovoljno za zakazivanje sjednice.

Pored opozicijskih, prijedlog su potpisali i zastupnici koalicije "Crno na bijelo", a zastupnici SNP-a, prema informacijama toga lista, neće potpisati inicijativu, ali je ostavljena mogućnost o glasovanju za nepovjerenje.

Koalicija "Crno na bijelo" zatražila je u ponedjeljak formiranje manjinske vlade koju neće činiti Demokratska partija socijalista i Demokratski front.

Predsjednik političke stranke Ujedinjena reformska akcija (URA) Dritan Abazović kazao je da će koncept manjinske vlade ponuditi svim zastupnicima kako bi ga mogli podržati, uključujući i DPS i DF, te istaknuo kako očekuje da će se do kraja tjedna sve stranke izjasniti o njihovom prijedlogu.

Bošnjačka stranka, Albanska lista i Albanska koalicija "Jednoglasno" jučer su podržale prijedlog o formiranju manjinske vlade koji je predstavila koalicija "Crno na bijelo".

 

(FENA) D. P.

Vezane vijesti

Crna Gora: Državno tužiteljstvo formiralo predmet nakon intervjua bivšeg predsjednika Đukanovića

Crna Gora: Uhićena direktorica Agencije za sprječavanje korupcije?

Nevladine organizacije traže da Crna Gora sponzorira Rezoluciju UN-a o genocidu u Srebrenici

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu