Servisne informacije     | 17.01.2022. 07:33 |

BIHAMK - Magla na autoputu A1 Zenica - Sarajevo sjever

FENA Saopćenje, Foto/ Ilustracija

SARAJEVO, 17. januara (FENA) - U većem dijelu zemlje jutros se saobraća po suhom ili mjestimično vlažnom kolovozu, dok na dionicama u višim planinskim predjelima upozorava na mjestimično zaleđen kolovoz.

Magla smanjuje vidljivost na autoputu A-1 Zenica-Sarajevo sjever, kao i na putevima na području: Ključa, Sanskog Mosta, Viteza i Kiseljaka. Apeluje se na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da obavezno drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno-jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Duga zadržavanja u oba smjera na graničnim prelazima Gradina i Bosanska Gradiška

BIHAMK - Duge kolone vozila na većini graničnih prijelaza

BIHAMK - Noćas će biti zatvorena dionica A-1 Sarajevo zapad-Sarajevo sjever

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel