Stranačke aktivnosti     | 15.01.2022. 17:43 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Šarović: Ako ne reagujemo žestoko SNSD će privatizovati HET

Javna preduzeća od strateskog interesa za Republiku Srpsku i njene građane ne mogu tek tako biti privatizovana ili dokapitalizovana bez plana koji na osnovu studije od strane tog preduzeća razmatra Vlada, koja u skladu za zakonskom procedurom upoznaje Narodnu Skupštinu – istakao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

„Svaka ovakva i slična aktivnost koja je netransparentna ukazuje na zakulisne radnje koje mogu biti štetne za javno preduzeće a time i za Republiku Srpsku i njene građane“ – pojasnio je Šarović.

Zbog toga, kaže predsjednik SDS, ukazujemo javnosti na štetnost ponašanja vlasti, da se pod velom nikada viđene dokapitlizacije u stvari kupi i privatizuje HET.

„Ako žestoko ne reagujemo vlast, odnosno SNSD će u tome uspjeti! Ovo je trenutak da dignemo glas da spriječimo ovu pogubnu trgovinu protiv interesa Republike Srpske.“ – zaključio je Šarović.

Sektor za politiku i medije SDS

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Miličević: SDS će sigurno izaći na izbore

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu