Ekonomija     | 13.01.2022. 14:30 |

Vlada ŽSB priremila oko četiri milijuna maraka za gospodarstvenike

FENA Duško Pucar, Foto: Duško Pucar

TRAVNIK, 13. siječnja (FENA) - Nakon značajnih ulaganja u gospodarstvo pogođeno koronavirusom u protekle dvije godine, Vlada Županije Središnja Bosna (ŽSB) za ovu godinu spremila je nova transfer sredstva za gospodarstvenike.

-Dok se u zadnje dvije godine uglavnom težilo ka očuvanju broja radnih mjesta na području županije, ove godine sredstvima Vlade bit će poticano povećanje broja radnih mjesta - istaknuo je županijski ministar gospodarstva, Nisvet Hrnjić (SDA).

Po njegovim riječima, Vlada je zadržala 10 do 12 kvalitetnih programa, a generalni utisak je da je u protekle dvije godine prevladavala jedna nit u tim programima, u smislu održavanja zaposlenosti.

- U ovoj godini želimo Vladi ponuditi programe u kojima će se moći prepoznati nastojanje za povećanjem broja radnih mjesta. Pokušat ćemo, dakle, raspoloživa transfer sredstva staviti na raspolaganje gospodarstvenim subjektima uz jedan lagani uvjet povećanja broja zaposlenih radnika - kazao je Hrnjić.

Dodao je kako sredstva ni ove godine nisu mala.

-Govorimo o sredstvima u iznosu tri do četiri milijuna maraka. To je trenutno kapacitet naše županije. Tražili smo i nešto više sredstava, ali realnost je takva da ćemo se morati uokviriti u sredstva koja imamo na raspolaganju. Mislim da ćemo naići na dobar odziv gospodarstvenih subjekata- optimističan je Hrnjić.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Vlada KSB za poticaj gospodarstvu spremila četiri milijuna KM

Vlada ŽSB raskinula ugovore o koncesijama za 10 mini hidroelektrana

ŽSB: Broj zaraženih povećan, a hospitaliziranih smanjen

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel