Ekonomija

Ministar Delić ispratio prvu grupu privrednika na izložbu EXPO

Saopćenje

SARAJEVO, 9. januara (FENA) - Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić jutros je sa sarajevskog aerodroma ispratio prvu grupu privrednika koji su otputovali na svjetsku izložbu EXPO 2020 Dubai.

Oblast turizma na ovoj izložbi predstavljat će 15 kompanija i tri turističke zajednice, koje će tokom petodnevnog boravka na ovoj izložbi učestvovati na nekoliko foruma. S obzirom na to da je ovo sedmica "turizma i spajanja“, bh. privrednici učestvovat će i na cjelodnevnom Travel & Connectivity Business Forumu – poslovnom forumu posvećenom temama putovanja i spajanja, s posebnim akcentom na mogućnosti balansiranja dvije realnosti koje danas živimo; digitalne i realne stvarnosti.

Osim ovog centralnog foruma, za bh. privrednike iz sektora turizma planirani su i poslovni i networking sastanci s predstavnicima sektora turizma iz Slovenije i drugih zemalja regije.

- Osim predstavljanja i umrežavanja naših privrednika, vrlo važno je i ispratiti globalne trendove i biti u toku s globalnim svjetskim kretanjima. Upravo o tome će imati priliku saznati na forumu na kojem će se diskutovati o izazovima s kojima se susreće sektor turizma tokom digitalne transformacije koja je posljednje dvije godine postala dominantni način života na cijeloj planeti - zaključio je ministar Delić, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

(FENA) M. L.
Vezane vijesti