Sport     | 08.01.2022. 15:18 |

Čelik zvanično poslao obavijest da sutra ne putuju u Tuzlu na gostovanje Slobodi

FENA Vehid Begunić, Foto: Vehid Begunic/arhiva

ZENICA, 8. januara (FENA) - Omladinski košarkaški klub Čelik i zvanično je obavijestio komesara takmičenja Prvenstva Bosne i Hercegovine Božu Bošnjaka da nisu u mogućnosti sutra putovati u Tuzlu, na utakmicu 12. kola protiv Slobode, potvrdio je Feni predsjednik Čelika Goran Bulajić.

 

- Gospodin Bošnjak je, nakon objavljenih vijesti iz medija da smo ostali sa samo četiri igrača, zvao i interesirao se da li ćemo igrati u Tuzli. Saopštili smo mu, a onda poslali i zvaničan dopis. Jednostavno, u ovom trenutku to nije izvodivo pa da nema potrebe da delegira službena lica, kako se ni naš domaćin ne bi nepotrebno izlagao trošku organizacije utakmice - ističe Bulajić.

Čelik, zbog masovnog odlaska igrača iz kluba, gotovo sigurno neće moći odigrati ni utakmicu posljednjeg kola prvog dijela, u kojem su narednog vikenda trebali ugostiti Posušje.

S omjerom 1-9 zenički klub je trenutno posljednjeplasirani, a ako ne budu u mogućnosti organizirati ni domaću utakmicu protiv Posušja, to bi značilo da će i tu utakmicu izgubiti službenim rezultatom 0:20 te da će ih Košarkaški savez BiH izbaciti u A1 ligu. Isključivanjem seniorske ekipe iz ovogodišnjeg takmičenja, kako je ranije najavio Bulajić, ne znači i raspad, odnosno gašenje kluba, jer će sve omladinske selekcije nastaviti s radom i takmičenjima.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Poznati parovi košarkaške Lige 6 za prvaka i Lige za opstanak

Košarkaši Mladosti posljednji učesnici Lige 6 za prvaka

Mladost savladala Spars i došla na korak do plasmana u Ligu 6

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo