Bosna i Hercegovina     | 07.01.2022. 17:46 |

Istinomjer - Vlada KS ispunila 19 i provodila aktivnosti na pola datih obećanja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. januara (FENA) - Vlada Kantona Sarajevo  je tokom prve godine mandata u potpunosti ispunila 19 obećanja iz dokumenta “Principi i mjere djelovanja Vlade Kantona Sarajevo 2021-2022”, a provodila je aktivnosti na realizaciji 202 od ukupno 404 obećanja, koliko ih u okviru svog monitoringa prati Istinomjer.

Sedam obećanja ispunjeno je tokom prvih 100 dana rada kantonalne Vlade - navode iz Istinomjera. 

Prema rezultatima monitoringa Istinomjera, u progresu je ispunjavanje 36 obećanja, dok je rad na ispunjavanju započet u slučaju još 146 obećanja. Dva obećanja ocijenjena su kao neutemeljena, jedno kao zaustavljeno i jedno kao neispunjeno. 

Dokument “Principi i mjere djelovanja Vlade Kantona Sarajevo 2021-2022” podijeljen je u nekoliko kategorija, u odnosu na rok i procenat izvršenja. Tako su se u ovom sporazumu našla 34 obećanja koja se odnose na pandemiju COVID-19, 234 obećanja u kratkoročnim mjerama, čije izvršenje Vlada očekuje do kraja mandata, u jesen 2022. godine, 58 obećanja u dugoročnim mjerama, kao i njih 78 u srednjoročnim mjerama.

- Na kraju prve godine mandata treće kantonalne Vlade u Sarajevu, koja je formirana nakon Općih izbora 2018. godine, može se primijetiti da su provođene aktivnosti na više od polovine mjera iz dokumenta “Principi i mjere djelovanja Vlade Kantona Sarajevo 2021-2022”. Od obećanja na čijoj je realizaciji započeo rad, njih 14 posto ima veliku vjerovatnoću da će biti u potpunosti ispunjeno do kraja mandata, dok njih 36 posto ima srednju vjerovatnoću - navodi se u saopćenju Istinomjera.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Čelnici Kantona Sarajevo uputili čestitku povodom Pesaha

Članovi Skupštine i Vlade KS: Akademik Dževad Jahić ostavio neizbrisiv trag u bh. društvu

Potpisani sporazumi za realizaciju projekata vodosnabdijevanja u općinama s područja KS

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu