Bosna i Hercegovina     | 07.01.2022. 15:34 |

Hadžiahmetović i Đapo o uspostavi novih zaštićenih prirodnih područja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. januara (FENA) - Uspostava novih zaštićenih prirodnih područja u FBiH, kao i osvrt na projekt "Postizanje očuvanja biološke raznolikosti kroz uspostavljanje i efikasno upravljanje zaštićenim područjima i izgradnju kapaciteta za zaštitu prirode u BiH - Bjelašnica-Igman-Treskavica-Kanjon rijeke Rakitnice", bile su teme današnjeg sastanka ministra komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Envera Hadžiahmetovića i ministrice okoliša i turizma FBiH Edite Đapo.

U fokusu njihovog razgovora su bila stručna obrazloženja kao preduslov za proglašenje Čemerske planine sa kanjonom rijeke Misoče zaštićenim područjem, te su dogovoreni daljnji koraci radi implementacije tog projekta.

Razgovarano je i o selektivnom sakupljanju otpada, kao i jačanju kapaciteta za tretman otpada u okviru Regionalnog centra za upravljanje otpadom "Smiljevići", što je zajednički cilj i interes oba ministarstva, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Šest transplantacija za sedam dana u Federaciji BiH

Uk: Rekordan broj turista pokazuje našu predanost razvoju turističke industrije u Kantonu Sarajevo

Ministar Hrnjić inicirao sastanak o potencijalima neiskorištene šumske biomase u USK

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu