Stranačke aktivnosti     | 06.01.2022. 18:29 |

Saopćenje za javnost BOSS-a

FENA Saopćenje

Saopštenje za javnost

u povodu obaveze krivičnog procesuiranja Vlade Kantona Sarajevo zbog uvođenja  obavezne vakcinacije starijih od 60 godina, zdravstvenog kadra i uvođenju VTP mjera u svim zatvorenim prostorima.  

Protiv premijera Edina Forte, ministra Harisa Vranića i ostalih članova Vlade Kantona Sarajevo  i Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS, sutra će biti podnesena krivična prijava Federalnom tužilaštvu zbog izvršenja više krivičnih djela, a između ostalih i iz člana 177. Povreda ravnopravnosti čovjeka i građanina Krivičnog zakona Federacije BiH, a sve vezi sa kršenjem člana 2. i 4. Zakona o zabrani diskriminacije BiH, za šta je predviđena kazna zatvora od jedne godine do deset godina. Takođe će se tražiti djelovanje i ostalih državnih institucija, te tražiti i određivanje mjere pritvora, uključujući i lica koja budu postupala po protivustavnom i protivzakonitom Zaključku, zbog izvršenja krivičnog djela iz člana 166. stav 2. Ubistvo, a u vezi sa članom 28. Pokušaj KZ FBiH, za šta je predviđena minimalna kazna od deset godina ili dugotrajnog zatvora, istakao je advokat Mirnes Ajanović, predsjednik BOSS - Bosanske stranke.

Protivustavan i protivzakonit Zaključak Vlade Kantona Sarajevo kojim je danas uvedena obavezna vakcinacija zdravstvenog kadra i lica starijih od 60 godina obavezuje sve državne organe ali i sve građana na otpor protiv kršenja Ustava BiH i zakona, kako bi se spriječilo masovno stradanje građana a posebno osoba sa udruženim komorbiditetima u Kantonu Sarajevo, s obzirom da prema uputama proizvođača vakcina upravo takva lica su konktraindicirana za prijem vakcina.

Prijem vakcina kod starijih lica sa težim hroničnim oboljenjima i lica sa udruženim komorbiditetima, kao što su dijabetes, kardiovaskularne bolesti, hipertenzija i ostale teške hronične bolesti navedene u uputama proizvođača vakcina, mogu zbog kontraindiciranosti, odnosno zabrane prijema lijeka ili vakcine, rezultirati ugrožavanjem zdravstvenog stanja ili smrću.

Uvođenje i zloglasnih neefikasnih VTP pravila (vakcinisan/testiran/prebolio) u svim zatvorenim prostorima Kantona Sarajevo, u opštepoznatom stanju potvrđenom i od strane Svjetske zdravstvene organizacije da i vankcinisani mogu biti zaraženi i prenositi virus kao i nevakcinisani, rezultira brutalnom diskriminacijom građana Sarajeva i izvršenjem krivičnog djela iz člana 177. Krivičnog zakona FBiH, te će se pored krivičnog procesuiranja Nermina Forte i kao predsjednika Naše stranke, tražiti krivično procesuiranje Nermina Nikšića predsjednika SDP-a, Elmedina Konakovića predsjednika Naroda i pravde, kao i drugih odgovornih lica koja su zloupotrijebila vlast za masovno ugrožavanje života građana, upozorio je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

U prilogu link novih mjera u Kantonu Sarajevo: https://vlada.ks.gov.ba/aktuelnosti/novosti-vezane-za-koronu-virus/nove-mjere-u-ks-skolske-ekskurzije-se-obustavljaju

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost BOSS-a

Saopćenje za javnost BOSS-a

Saopćenje za javnost BOSS-a

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu